elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La dansa i el teatre s’apoderaran divendres del Gran Teatre de Xàtiva amb l’obra «Pandataria»

La dansa i el teatre s’apoderaran divendres del Gran Teatre de Xàtiva amb l’obra «Pandataria»
  • L’espectacle, protagonitzat per Cayetana Guillén Cuervo i Chevi Muraday, posa en valor la dignitat i la diversitat humana

El Gran Teatre de Xàtiva acollirà aquest divendres 19 d’abril a les 20:30 hores l’espectacle de dansa i teatre «Pandataria» (Cia. Pentación), protagonitzada per Cayetana Guillén Cuervo, Chevi Muraday, Elio Toffana, Lisvet Barcia, Basem Nahnouh i Chus Western amb textos de Laila Ripoll.

Pandataria és una illa de l'arxipèlag de Las Pontinas, de 1,54 km2. En l’època de la dinastia Julio-Claudia, les dones de l’imperi que no s’adequaven a les normes eren exiliades allí per a llavar la imatge de l’autoritat. Julia la Major va ser la primera, i després d’ella la seua filla i la seua neta també acudiren en diferents moments de la vida. Com a illa-presó va arribar a representar el paradís dels oblidats. En 1941, tres homes (Spinelli, Rossi i Colorni) van acabar en aquella illa -que aleshores s’anomenava ja Ventotene- sota les ordres de Mussolini, per haver posat en dubte l’arribada al poder del dictador. Allí ells van redactar el que suposaria el caldo de cultiu de l’Europa que coneixem hui en dia, el manifest de Ventotene, el títol complet del qual és «Per una Europa lliure i unida».

Aquesta obra que posa en valor la dignitat i la diversitat humana, mesclant text amb dansa, està destinada a públic adult i juvenil i les entrades tenen un preu de 15 euros (12 amb descomptes per a Amants del Teatre, jubilats i pensionistes i Carnet Jove i Estudiants). Es poden adquirir a través de la web del Gran Teatre, d’Instanticket i a les taquilles del Gran Teatre demà dimarts 16 d’abril de 12 a 14 i de 17 a 19 hores i des de dues hores abans de la funció.

Teatre pel Dia del Llibre

Des del Gran Teatre també s’ha programat un espectacle per al proper dimarts 23 d’abril, amb motiu del Dia del Llibre. Es tracta de l’obra «El món està trencat però es pot caminar», teatre en valencià per als més menuts i recomanat entre 8 i 12 anys amb un preu de 3 euros.

L’espectacle (Albena Teatre) parla d’un pare que no aconsegueix comunicar-se amb la seua filla, i s’acomiada cada dia d’ella llançant-li un avió de paper des del balcó. Mitjançant missatges escrits en avions, el pare encomana a la seua filla missions literàries que haurà de desentranyar amb la complicitat d’una sagaç bibliotecària que la portarà a descobrir el vincle entre els llibres i la vida. Molts anys després, la xiqueta, ja escriptora, tornarà a la biblioteca per contar aquella experiència que ha plasmat al seu primer llibre.

 

Pujar