elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell de Xiquetes i Xiquets de Xàtiva trasllada a l’equip de govern les seues propostes per a un oci més saludable

El Consell de Xiquetes i Xiquets de Xàtiva trasllada a l’equip de govern les seues propostes per a un oci més saludable
  • Destaquen l’exemple del Parc de la Glorieta, que compta amb un aspecte molt cridaner, actualitzat i segur per a la infància

MÉS FOTOS
El Consell de Xiquetes i Xiquets de Xàtiva trasllada a l’equip de govern les seues propostes per a un oci més saludable - (foto 2)

El Consell de Xiquets i Xiquetes de Xàtiva es va reunir ahir, dimecres 19 de juny, i va traslladar a l’equip de govern les seues propostes per a un oci més saludable. Han destacat l’exemple de la Glorieta, la Ciutat de l’Esport i la Biblioteca.

Durant els últims cinc mesos, el grup format per representants de cinqué i sisé de primària dels col·legis del municipi ha treballat sobre algunes coses que els preocupen. A través d'un procés d'investigació i un diàleg posterior, els xiquets i xiquetes van decidir que el tema a treballar seria “l'ús dels espais públics des de la perspectiva del temps lliure saludable”. A partir de la selecció del tema, van fer un procés d'investigació i després van realitzar un procés de consulta en els seus col·legis per a conéixer l'opinió de la resta de xiquets i xiquetes del municipi. Finalment, van celebrar una festa de pijames per evidenciar quin tipus d'oci hi ha a Xàtiva i passar un cap de setmana de convivència.

Entre les preocupacions que han destacat hi ha la de gaudir del temps lliure en companyia de les amistats i sense la supervisió adulta, i la voluntat de passar temps lliure al carrer realitzant activitats que promoguen hàbits de vida saludables, és a dir, estar en contacte amb la naturalesa, fer esport i reduir l'ús de dispositius electrònics.

Entre les propostes que han traslladat a l’equip de govern destaca la de seguir l’exemple de la Glorieta, un model de parc que els agrada per la seua seguretat cap a la infància, pel seu aspecte cridaner i actualitzat, i on es fa un ús adequat de les seues instal·lacions. També han proposat que s’habiliten més espais per a poder jugar lliurement i que es treballe la conscienciació ciutadana amb la neteja comuna.

«Des de la regidoria de participació estem molt contents del desenvolupament del Consell de xiquets i xiquetes al llarg d’aquest curs. Els xiquets i xiquetes de Xàtiva han demostrat ser persones amb capacitat per a analitzar, implicar-se i treballar en positiu en la millora de la nostra ciutat», ha expressat Hèctor Cuenca, regidor de Participació Ciutadana. I ha afegit: «Estem convençuts que amb iniciatives com aquesta contribuïm a l’educació en democràcia i ciutadania de generacions presents i futures, que siguen capaces de treballar conjuntament per la millora comunitària i social de la nostra ciutat».

Pujar