elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Hui comencen a treballar dos escoles taller més a Xàtiva

Hui comencen a treballar dos escoles taller més a Xàtiva
  • Actualment funcionen tres projectes que donen formació i ocupació a 39 persones durant un any, amb una inversió superior als 750.000 €

Aquest matí, l’Ajuntament de Xàtiva ha acollit al personal que formarà part de les dues noves escoles tallers que s’acaben de posar en marxa a la ciutat. Aquestos projectes es desenvolupen a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Amb aquestes escoles taller, ja són tres els projectes mixtes de formació i ocupació  actius a Xàtiva en l’actualitat. L’alcalde Roger Cerdà i la regidora de Joventut, Lena Baraza, han rebut a les 26 persones que començaran a treballar i a formar-se en aquestos dos nous projectes, que compten amb un pressupost de 502.716,40 euros, subvencionats en gran part per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, dins del programa T’AVALEM.

Si se suma aquesta quantitat, als 248.858,40 € pressupostats per a finançar la realització del Taller d’Ocupació “Xàtiva Treballa 21-22” trobem que actualment a Xàtiva s’estan destinant 751.574,8 € per a tres projectes ETCOTE que ocupen a un total de 39 persones durant un any.

Una de les escoles tallers que comencen a funcionar hui està destinada a la realització del programa mixt d’Ocupació-Formació garantia juvenil «T’avalem l’Escorxador Viu 2021-2022». Per a aquest programa la Conselleria aportarà 241.358,4 euros mentre que altres 15.000 procediran de l’aportació municipal.

En aquest programa de rehabilitació de l’Escorxador participaran un total de 10 alumnes d’entre 16 i 30 anys amb un any de contracte (1.920 hores) i amb la finalitat de facilitar la seua qualificació i inserció laboral combinant la formació amb la realització d’obres o prestació de serveis. Els participants es formaran i treballaran principalment en operacions auxiliars de paleta de fàbriques i cobertes. La formació d’aquestes persones s’impartirà al CCX, junt amb els actuals alumnes treballadors del taller Xàtiva Treballa. Les pràctiques formatives tindran lloc a les dependències de la Brigada d’Agricultura, mentre que l’objecte d’actuació serà la continuació de les obres de rehabilitació de l’antic escorxador per a transformar-lo en un centre de formació.

D’altra banda, l’altra escola taller que comença porta el nom de «Joventut amb futur» i compta amb una subvenció de 241.358,4 euros per part de Conselleria i 5.000 euros d’aportació municipal. Es tracta d’un projecte destinat a menors de 30 anys desocupats de llarga duració per tal de millorar la seua ocupabilitat. Es podran beneficiar també un total de 10 alumnes i les persones participants es formaran en operacions de gravació i tractament de dades i documents i en activitats administratives de relació amb el client o ciutadania, en aquest cas. Aquestos alumnes treballadors rebran la formació a les instal·lacions de Sant Agustí, mentre que les pràctiques formatives i tasques laborals les duran a terme en distints departaments administratius de l’Ajuntament.

En ambdós casos els tallers tindran una durada de 12 mesos, equivalents a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional, la qual també està dirigida a l’aprenentatge, la qualificació i l’adquisició d’experiència professional, amb un mínim del 25% de durada dedicada a la formació. A la finalització dels projectes, s’expediran els corresponents certificats de professionalitat.

Pujar