elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comença el termini per a presentar les candidatures a Reina de la Fira d’Agost de Xàtiva 2022

Comença el termini per a presentar les candidatures a Reina de la Fira d’Agost de Xàtiva 2022
  • Les sol·licituds es poden presentar fins al 9 de juny i l’Ajuntament aportarà una ajuda econòmica de 3.000 euros per a la Reina i de 1.500 euros per a les dames

MÉS FOTOS
Comença el termini per a presentar les candidatures a Reina de la Fira d’Agost de Xàtiva 2022 - (foto 2)

Aquest dilluns 9 de maig s’ha iniciat la convocatòria per a la presentació de sol·licituds d’aspirants a cobrir el càrrec de Reina de la Fira d’Agost 2022.

Les aspirants han de ser naturals de Xàtiva, amb residència habitual o empadronades a la ciutat, i hauran de ser majors de 18 anys. Per a ocupar el càrrec de Reina de la Fira no s’exigirà cap titulació acadèmica ni cap altra circumstància que condicione la igualtat d’oportunitats de les dones de Xàtiva.

La voluntat de la candidatura s’haurà de manifestar mitjançant la presentació de la sol·licitud per Registre d’Entrada de l’Ajuntament, i en cas de presentar candidatura a Reina de la Fira, no es podrà aparèixer com a dama d’una altra candidata (i viceversa). En la sol·licitud s’haurà d’indicar necessàriament el nom, cognoms i NIF de la Reina i de la Cort d’Honor de la candidata, composta per 4 dones i 5 homes acompanyants, els i les quals hauran de regir-se per les mateixes bases.

L’Ajuntament de Xàtiva aportarà una ajuda econòmica de 3.000 euros a la Reina de la Fira i de 1.500 euros a cadascuna de les dames. Aquestes ajudes estaran sotmeses a la normativa fiscal vigent.

Pel que fa al jurat, la presidència estarà ocupada per l’alcalde o el regidor/a en qui delegue, mentre que els vocals seran els portaveus dels grups polítics a l’Ajuntament (o el regidor/a en qui deleguen), la darrera Reina de la Fira, dos representants d’entitats locals de lliure designació per part de la Regidoria de Fira, el Director de l’Àrea de Cultura i la responsable de protocol de l’Ajuntament de Xàtiva o la persona en qui delegue.

El termini d’inscripció finalitzarà el dia 9 de juny, i la sol·licitud haurà de presentar-se per la seu electrònica o per registre d’entrada de l’Ajuntament de Xàtiva. No s’admetrà cap sol·licitud presentada fora del termini establert, tot i que aquest podrà ser prorrogat per motius especials.

Pujar