elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La cavalcada dels Reis d’Orient reunirà pels carrers de Xàtiva a més de 250 participants el proper dijous 5 de gener

La cavalcada dels Reis d’Orient reunirà pels carrers de Xàtiva a més de 250 participants el proper dijous 5 de gener
  • Des de les 12 hores tindrà lloc a la plaça la Seu la festa de benvinguda i a les 18:30h començarà la cavalcada amb el recorregut habitual

El proper dijous 5 de gener tindrà lloc l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient a Xàtiva.

Està prevista la seua arribada a Sant Josep, per a baixar posteriorment fins a la plaça de la Seu on es realitzarà la festa de benvinguda al voltant de les 12 hores, i en la qual els més menuts podran saludar personalment a Melcior, Gaspar i Baltasar i fer-se un retrat de record.

La cavalcada de Reis tindrà lloc a les 18:30 hores, i seguirà el recorregut habitual en els darrers anys: Avinguda Selgas, Albereda Jaume I i República Argentina fins a l’encreuament amb Baixada del Carme. Una vegada finalitze la desfilada, Ses Majestats faran l’adoració al Betlem i es dispararà un castell de focs artificials.

Cal destacar que en la cavalcada de Reis participaran un total de 260 persones entre músics, animacions i repartiment de llepolies. En concret hi haurà sis grups de música, dos grups de dansa acrobàtica, dos grups d’animacions professionals, 15 genets i 6 carrosses.

La cavalcada comptarà amb la participació de col·lectius locals com ara la Societat Musical La Nova, la Societat Musical La Primitiva Setabense, Rytmus o la Junta Local Fallera i les falles de la ciutat. També participaran els grups de danses Acrodance i Fantasy i els grups d’animació Dinàmic.

Durant la primera part de la cavalcada es repartiran les llepolies i durant la segona part es podrà gaudir de les animacions i de les tres carrosses caracteritzades amb la temàtica escollida aquest any: «La mare natura». Ses Majestats els Reis d’Orient tancaran la desfilada amb altres tres carrosses, acompanyats pels seus patges i per animacions musicals amb fanfàrries, batucada i acompanyament de genets a cavall.

A més a més, tant hui dimarts dia 3 com demà dimecres dia 4, els emissaris reials rebran les cartes dels xiquets i xiquetes a l’Albereda Jaume I, junt al Betlem municipal, en horari de 12 a 14 i de 17:30 a 19:30 hores.

 

Pujar