elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Castell de Xàtiva reobri demà les seues portes amb les millores efectuades durant els tres mesos de tancament

El Castell de Xàtiva reobri demà les seues portes amb les millores efectuades durant els tres mesos de tancament
  • L’alcalde anuncia que s’ha demanat una reunió de la Comissió Mixta i que reclamarà a la Generalitat l’aprovació del Pla Director del Castell

MÉS FOTOS
El Castell de Xàtiva reobri demà les seues portes amb les millores efectuades durant els tres mesos de tancament - (foto 2)
El Castell de Xàtiva reobri demà les seues portes amb les millores efectuades durant els tres mesos de tancament - (foto 3)

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, junt amb la regidora de Turisme Raquel Caballero, el regidor de Mobilitat Juan Giner i el regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez; han fet una visita prèvia al castell de Xàtiva degut a la seua reobertura demà dijous 1 d’abril, amb una sèrie de millores que s’han anat implementant des que es tancara al públic el darrer mes de desembre com a conseqüència de l’avanç de la pandèmia.

L’alcalde Roger Cerdà ha indicat que «l’Ajuntament de Xàtiva ha fet una aposta decidida per la revitalització i la millora dels espais d’un lloc emblemàtic de la ciutat com és el Castell de Xàtiva, amb una inversió que supera els 250.000 euros». Cerdà ha anunciat també que s’ha demanat una reunió de la Comissió Mixta del Castell per tractar les diverses problemàtiques existents en el Castell i al mateix temps exigir a la Generalitat Valenciana que aprove el Pla Director del Castell de Xàtiva que ha de guiar el futur i les inversions a dur a terme en la fortalesa, les quals vindran amb el corresponent finançament de la GVA.

«Teníem moltes ganes de reobrir el Castell i mostrar la seua nova imatge, que compta amb la reforma dels banys de l’entrada de la plaça d’armes i els que estan junt a la porta dels Socors, la cafeteria i els salons del restaurant i nombrosos treballs per part de les Brigades i del personal de manteniment del Castell», ha manifestat la regidora de Turisme Raquel Caballero, qui ha recordat que la reobertura es realitza amb una restricció de tràfic per als diumenges i festius «degut als problemes del passat pont d’octubre però que vénen allargant-se des de fa anys».

En aquest aspecte, el regidor de Mobilitat Juan Giner ha explicat que s’han fet una sèrie d’actuacions per millorar l’accés al Castell. «La intenció és posar en valor la costa del Castell i restringir el tràfic controlant l’accés als vehicles a partir del dia 2 d’abril». Les persones interessades en pujar al Castell durant en diumenges i festius podran fer-ho a peu o bé utilitzar el habitual tren turístic (amb eixida des de la Font del Lleó) o el nou bus-llançadora que s’ubicarà en el Centre d’Especialitats de l’Espanyoleto amb un preu de 1 euro i on es disposarà d’aparcament.

La regidora de Turisme ha recordat, a més, que es posa en marxa la nova entrada conjunta de Castell i Museus «amb la intenció de que la gent que vinga al Castell baixe a visitar també Xàtiva per conèixer tot el centre històric i el patrimoni que tenim». El preu serà de 6 euros per a l’entrada general, 4 restringida (per a jubilats i carnet Jove) i gratuïta per a menors de 8 anys o veïns i veïnes de Xàtiva amb carnet de la biblioteca. En tots els casos serà necessari traure el ticket previ per a accedir -a través de la pàgina web de Xàtiva Turisme-, i sols es vendran 150 entrades per hora per tal de controlar l’afluència, pel que diàriament podran visitar la fortalesa un total de 1.300 persones.

Pujar