elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bixquert i el terme rural de Xàtiva seran vigilats amb drons

Bixquert i el terme rural de Xàtiva seran vigilats amb drons

    Aquest matí, la subseu de la Policia Local a Bixquert ha acollit la prova de vol dels drons amb els quals es durà a terme les operacions de vigilància aèria per al control de robatoris, abocaments incontrolats de runes, cremes sense permís i prevenció i actuació en cas d'emergències en entorns agrícoles i disseminats del terme municipal de Xàtiva, com, per exemple, recerca i rescat de persones perdudes. Per a la futura implementació d'aquest programa de seguretat, l'Ajuntament compta amb l'assessorament del Departament d'Enginyeria Cartogràfica, Geodèsia i Fotogrametria de la Universitat Politècnica de València (UPV). En l'acte ha estat present la regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis, l'intendent principal de la Policia Local, Antonio Collado, el capità de la Guàrdia Civil, Antonio Carrillo i el professor Israel Quintanilla, en representació de la UPV.

    Aquesta iniciativa s'emmarca en les accions realitzades per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (IVASPE), que ha estat la primera agència a nivell nacional que ha establert un procediment d'actuació d'operació d'aeronaus pilotades per control remot en situacions de emergència. De fet, l'agència, en col·laboració amb la universitat, està formant a hores d'ara a dos agents de la Policia Local de Xàtiva com a pilots de drons per al desenvolupament de les futures operacions de vigilància.

    De manera prèvia a la posada en marxa d'aquest dispositiu, la UPV durà a terme un estudi topogràfic del terme per determinar quin tipus d'aparells i de tecnologia és la més adequada per a les tasques de vigilància que es pretén dur a terme. D'altra banda, la formació dels policies locals en l'IVASPE contínua en el que serà la primera promoció de policies pilots de dron. El pas següent serà l'obtenció per part dels agents de la llicència d'operadors de dron, tràmit que es cursa davant de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria. Complerts els requisits legals a l'efecte, la Policia Local establirà un operatiu de vigilància de manera conjunta amb la Guàrdia Civil, cos de seguretat que ostenta les competències en l'àmbit del terme rural.

    L'Ajuntament de Xàtiva té previst convocar una sèrie de reunions amb els veïns de les diferents zones del disseminat i agrària per informar d'aquest dispositiu i dels condicionants legals de la seua aplicació, amb absolut respecte als drets dels ciutadans i a l'ordenament jurídic vigent.

    Pujar