elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aprovada l’organització i el funcionament de la corporació municipal de Xàtiva per al mandat 2023-2027

Aprovada l’organització i el funcionament de la corporació municipal de Xàtiva per al mandat 2023-2027
  • També s’han sortejat els membres de les taules electorals per a les eleccions generals del proper 23 de juliol

Aquest dimecres s’ha aprovat en plenari extraordinari l’organització i funcionament de la Corporació Municipal per al mandat 2023-2027, així com també s’han designat els membres que ocuparan les taules electorals durant les Eleccions Generals del proper 23 de juliol.

En el plenari s’han aprovat per unanimitat de tots els partits la creació i funcionament de la Junta de Portaveus i la periodicitat de les sessions del plenari de la Corporació, que passarà a celebrar-se l’últim dijous de cada mes a les 19 hores (excepte en casos excepcionals). També s’ha aprovat, amb l’abstenció del Partit Popular, la proposta  sobre creació i composició de les comissions informatives permanents.

També han eixit avant, amb les abstencions del Partit Popular i de VOX, la delegació de competències del plenari en la Junta de Govern Local, el nomenament de representants de la Corporació en altres òrgans col·legiats, i la dotació econòmica per als Grups Polítics Municipals.

En quant al punt respecte a la dotació econòmica dels membres de la Corporació, el Partit Popular ha votat en contra al·legant que «aquest govern va a ser el més car amb cinc regidors amb dedicació exclusiva». El portaveu socialista Ignacio Reig ha recordat que «aquest Ajuntament podria tindre fins un màxim de deu regidors alliberats, i cal destacar que l’alcalde serà diputat provincial i per tant no cobrarà de l’Ajuntament, el que no suposarà un increment significatiu del cost». El portaveu popular Marcos Sanchis també ha defès «l’aposta per què les pedanies tinguen serveis i per això volem que es posen en marxa els processos participatius per escollir els alcaldes pedanis, també a Bixquert», al que el socialista Reig ha respost que «al Partit Popular mai li ha interessat la participació en les pedanies. Sempre posaren els alcaldes pedanis a dit mentre que nosaltres vam iniciar fa 8 anys els processos participatius, respectant la voluntat del veïnat».

També ha votat el PP en contra de la proposta sobre el personal eventual, manifestant que «hi haurà set llocs de treball eventual, el que per a nosaltres és totalment excessiu i un capritx del govern actual». El portaveu socialista Ignacio Reig ha aclarit que «no s’incrementa el nombre de personal eventual, sinó que es canvien unes places assignades fins ara als grups, les quals passen a donar servei a departaments distints». Vox s’ha abstingut exposant que «encara no tenim informació de si eixos llocs de treball són necessaris, però nosaltres no estem a favor d’incrementar la despesa».

Sorteig taules electorals

Aquest plenari extraordinari també ha servit per realitzar el sorteig de les taules electorals per a les eleccions generals del proper 23 de juliol. Les persones escollides seran informades a través del correu ordinari, i a més, a partir dels propers dies, es podrà consultar si la persona ha estat designada o no per a una taula electoral a través de la seu electrònica municipal.

Pujar