elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alliberen un fardatxo d'una espècie protegida atrapat una nau industrial de Xátiva

Alliberen un fardatxo d'una espècie protegida atrapat una nau industrial de Xátiva
  • El rèptil, conegut com a Fardatxo Ocel·lat, pot arribar a aconseguir els 60 centímetres de longitud

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Vallada han aconseguit capturar, en una nau industrial de Xátiva, un fardatxo Ocel·lat, el qual es troba recollit entre les espècies protegides de l'Annex II del Conveni de Berna.

La patrulla de la Guàrdia Civil de Vallada es va personar en una de les naus industrials de Xátiva després de rebre avís que un fardatxo d'unes dimensions considerables es trobava atrapat sota uns pallets de fusta.

Els agents de la Guàrdia Civil van procedir, amb l'ajuda del personal de l'empresa, a la retirada dels pallets per a poder procedir al rescat de l'animal.

Posteriorment, i després de consulta al Centre de Recuperació d'Espècies del Saler, dependent de la Generalitat Valenciana, el fardatxo és identificat com un Fardatxo Ocel·lat o ‘Timon Lepidus’, una espècie silvestre recollida en l'Annex II del conveni de Berna com una espècie protegida.

A causa de les bones condicions que presentava l'animal i després de les indicacions del veterinari, el fardatxo és posat en llibertat en el seu hàbitat natural i en una zona allunyada del nucli urbà i industrial.

En el rescat del mateix han intervingut agents del Servei de Protecció de la Naturalesa de Vallada, així com el personal del Centre de Recuperació d'Espècies del Saler quant a l'assessorament.

Pujar