elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 4.000 persones gaudiren de la cloenda d’una Fira d'Agost de Xàtiva amb una assistència massiva de visitants

Més de 4.000 persones gaudiren de la cloenda d’una Fira d'Agost de Xàtiva amb una assistència massiva de visitants
  • Cerdà i Beltrán destaquen la manca d’incidents i el bon funcionament dels dispositius de seguretat i de neteja

MÉS FOTOS
Més de 4.000 persones gaudiren de la cloenda d’una Fira d'Agost de Xàtiva amb una assistència massiva de visitants - (foto 2)

Ahir va tindre lloc la cloenda de la Fira d’Agost de Xàtiva 2023, després de sis dies intensos que han comptat amb més d’un centenar de cites per tota la ciutat.

L’alcalde Roger Cerdà i la regidora de Fira Maria Beltrán han fet una valoració «totalment positiva» de la present edició, en la qual han destacat la manca d’incidents i el bon funcionament dels dispositius de seguretat i de neteja que s’havien preparat.

«La resposta de la gent de Xàtiva i de la resta de la comarca ha sigut exemplar. Hem tingut una Fira plena de gom a gom, i els actes s’han desenvolupat amb una massiva afluència de gent, destacant els actes de inauguració i cloenda, on en aquesta última vam superar ahir les 4.000 persones», ha explicat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha destacat altres actes com ara el concert de Fangoria (amb més de 3.000 assistents), la carrera de motos o altres concerts on l’afluència també va ser molt important.

També s’han consolidat els cinc espais escènics, tots ells amb una molt bona acollida. «Destaquem la consolidació de l’espai dels Jardins del Palasiet, amb una aposta per la descentralització de la Fira que ha comptat amb una resposta impressionant; i també la creació de l’espai Corresponsable que ha tingut molt bona acollida tan per les famílies com pels adolescents» ha indicat Cerdà, qui ha incidit en què la Fira va modernitzant-se, tot i que continua arrelada a les seues tradicions, incorporant noves activitats.

D’altra banda, a l’espera de tindre xifres oficials de visitants, és necessari apuntar que les xifres d’ocupació hotelera han fregat el 100% durant tots els dies. «Cal seguir treballant en aquesta línia, en la de seguir fent una Fira per a totes i tots on qualsevol persona tinga alguna activitat a desenvolupar, avançant en eixe procés de modernització de la festa per fer-la més accessible, més segura i més diversa».

Roger Cerdà ha assegurat que «aquesta és una de les cites més destacades de la Comunitat Valenciana, tal i com confirmen les autoritats que ens han visitat aquesta setmana com són el president de la Generalitat, el president de la Diputació o la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana; i això ens ajuda a incrementar el nivell de difusió de la nostra festa, que no oblidem que és la més antiga de la Comunitat Valenciana, però que també s’adapta als gustos i necessitats de la societat actual».

Per la seua part, la regidora de Cultura Festiva Maria Beltrán ha destacat que «la Fira ens ha donat una setmana de cultura, festa i tradicions en la qual milers de visitants han pogut gaudir de la nostra ciutat. Una Fira que continua avançant i on els diferents espais programats han tingut una molt bona acollida al llarg de tota la setmana».

Beltran ha remarcat també que l’absència d’incidents és «reflex del bon treball que s’ha realitzat per part dels diferents departaments del consistori on els treballadors municipals s’han deixat la pell».

Pujar