elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
28 DE DESEMBRE

Les xarxes socials s'omplin d'innocentades: coneix les més cridaneres

Les xarxes socials s'omplin d'innocentades: coneix les més cridaneres
  • Coneixes l'origen de les normes en el Dia dels Sants Innocents?

Fa més de 2.000 anys van morir milers de xiquets assassinats pel Rei Herodes. El naixement del Xiquet Jesús li va fer témer que perdria el tron i va manar assassinar a milers de xiquets innocents.

Anys després, ja durant l'Edat mitjana, a Europa se celebrava la ‘festa dels bojos’ a la fi d'anys i en ella es nomenava un ‘Rei dels innocents’ que gastava bromes a la resta del poble.

En la Comunitat Valenciana també tenim els ‘enfarinats’ d'Ibi, una festa popular que se celebra cada 28 de desembre.

Aquests costums no han passat per alt enguany i ajuntaments, organismes, polítics o mitjans de comunicació han aprofitat la jornada per a publicar les seues pròpies innocentades.

Un dels més matiners ha sigut el President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, que ha publicat en les xarxes socials una impactant notícia: el canvi de la seu del Consell del Palau de la Generalitat al castell de Santa Bàrbara a Alacant.

Poc després arribava una altra broma de part de Compromís amb un vídeo protagonitzat per Joan Ribó, Aitana Mas o Vicent Marzà.

A Vila-real, com és habitual, Compromís ha aprofitat per a llançar la seua típica notícia innocent en la qual informen que “per fi” l'alcalde José Benlloch els ha donat la documentació que exigien per a avançar en un acord.

Cambres amb IA a Oriola

La Policia Local d'Oriola ha fet broma amb les noves cambres que funcionen amb Intel·ligència Artificial que els permeten mitjançant algorismes predir si el vehicle que llig la matrícula, cometrà alguna infracció i proposar-li per a sanció abans que cometa la infracció.

Una ciutat esportiva en un embassament

Des de MeteOrihuela també s'han sumat al carro de les innocentada publicant un tuit sobre la futura ciutat esportiva que se situarà en l'Embassament de La Pedrera.

Pedro Sanchez a Bunyol

L'escriptor, periodista i ex ministre de Cultura, Màxim Horta, ha comunicat la signatura de llibres de Pedro Sanchez en la seua llibreria de Bunyol.

L'alcaldessa de Castelló deixa el PP

El partit polític Som Castelló ha informat que Begoña Carrasco, alcaldessa de la capital de la Plana acaba de fitxar per aquest partit i abandona les sigles del Partit Popular.

Euro Disney a Benidorm

Des del perfil de Turisme de Benidorm han anunciat que Euro Disney ha triat aquesta localitat costanera d'Alacant com a segon destí europeu per a obrir les portes del parc Disney.

Gaiatas en els semàfors de Castelló

Des de la Gestora de Gaiatas han informat l'acord aconseguit amb l'Ajuntament de Castelló canviar tots els semàfors de la ciutat per Gaiatas dissenyades a aquest efecte.

Els bombers canvien de color

També el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant ha aprofitat el dia dels Sants Innocents per a comunicar el canvi corporatiu al blau per a “distingir-nos ràpidament en una emergència”.

Santa Pola ven l'Ajuntament

Des de RSP MITJANA han anunciat la venda de l'Ajuntament de Santa Pola per a construir un luxós hotel enfront de la mar.

Multa a la xiqueta de la corba

Enginy ha demostrat el Community Manager del compte oficial de la Guàrdia Civil després de multar a la xiqueta de la corba per no portar jupetí reflector.

Un bou solt per les vies del tren

També elperiodic.com ha llançat la seua pròpia notícia en el Dia dels Sants Innocents: la d'un bou que corria per la via del tren d'un poble de la Comunitat Valenciana. Encara que la imatge és totalment certa, ha sigut captada dies arrere entre Nova York i Nova Jersey.

Pujar