21 d’octubre de 2020 21/10/20

Xàbia es prepara per a la X Travessia de Natació que es celebrara este diumenge

Xàbia es prepara per a la X Travessia de Natació que es celebrara este diumenge - (foto 1)

  Ja fan deu edicions de la travessia de natació a la badia de Xàbia. La Regidoria d’esports de l’Ajuntament de Xàbia segueix apostant per activitats populars i competitives que milloren l'oferta esportiva del municipi i incrementen la promoció de la pràctica de l'activitat física entre la població, a més de poder gaudir de la natura i el paisatge en un entorn inigualable.

  La prova d'aquest any tindrà lloc el 30 de juny i constarà de tres competicions de natació en mar oberta.

  La primera de les tres proves començara a les 8'30 hores amb eixida des de la Platja de l’Arenal, com a novetat este any, amb un recorregut de 3.000 metres, transcorrerà pel litoral del muntanyar fins la platja de la Grava. Esta prova està dirigida als esportistes més preparats i a tots aquells que vullguen aconseguir el desafiament d'una prova natatoria de més d’un hora de durada. Les categories permeses per a competir en esta prova són les edats compreses entre els 18 anys fins els 70 anys. Se espera una inscripció record en esta prova degut a la reducció de la distància a nadar, ja que l’any passat fou de 4.500 metres.

  La segona prova començarà a les 10'00 hores i tindrà l'eixida en el primer muntanyar, i amb un recorregut de 1.500 metres tindrà l’aplegada també en la platja de la Grava. Aquesta prova serà la segona prova del circuit comarcal de aigües obertes d’aquest any. Esta prova de 1.500 metres està dissenyada cap a la promoció de la natació en aigües obertes i està dirigida als esportistes més primerencs però també als que tenen desig superar marques en la distància olímpica. En aquesta prova, també podran participar els majors d'edat fins els 70 anys. Al finalitzar la travessia tots els participants obtindran els punts necessaris per optar a la classificació final comarcal individual i per equips amb la condició que finalitzen tres de les cinc proves entre els pobles de Dénia, Teulada, Els Poblets, Benissa i Xàbia. En aquestos moments, la inscripció d’esta prova ha quedat tancada amb 250 nadadors.

  Finalment, a les 11.00 hores, començarà la prova de 500 metres en la mateixa platja de la Grava. Esta competició està totalment orientada a esportistes jòvens, de 9 anys fins els 17 anys, però també per aquells majors que vullguen afrontar el repte de la natació a la mar oberta.

  La inscripció ja està oberta en la pàgina web de Somesport. I per a la prova de Xàbia el termini d'inscripció queda establert fins el divendres 28 de juny. Es recorda que les places són llimitades per prescripció organitzativa i que la prova de 1.500 metres ha quedat tancada la inscripció i no n’ha possibilitat d’inscriure’s. El preu del circuit és de 50 euros i el preu d'una prova de forma individual i la travessia de Xàbia és de 14 euros. Tots els participants podran retirar el dorsal el dissabte de vesprada en el Palau M. Esports, i en els llocs de cada eixida un hora abans de l'hora de la prova.

  Els participants en el circuit  i en la prova de Xàbia obtindran una samarreta commemorativa. A més, es donaran premis als tres classificats de cada prova, per categoria i sexe, als guanyadors absoluts i als nadadors locals. 

  Aquest any comptarem en l'organització, que s’encarrega la Regidoria d’Esports, amb els cinc clubs locals d’altres anys: Club Nàutic, Club Atletisme Llebeig, Centre Excursionista, Club Piraguisme i Club de Surf. A més a més, Creu Roja i Policia Local col.laboren en el desenvolupament de la travessia.   

  Pujar