elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arriba una nova edició del Xàbia Folk: tots els concerts, dates i horaris

Arxiu Xàbia Folk
Arxiu Xàbia Folk
  • Enguany, l'organització acosta la música folk als escolars

Xàbia acollirà del 10 al 12 de maig una nova edició del Xàbia Folk, que enguany en la seua XXII edició té com a novetat acostar la música folk als escolars.

Encara que el festival va arrancar el 26 d'abril amb el concert de presentació, a càrrec de Krama, dirigit per Spyros Kaniaris, músic grec aficando a València, al costat de David Gadea, Rafa Arnal i Xuso Barberá, el segon cap de setmana de maig tindran lloc el festival amb cinc concerts.

La plaça de la Constitució, el CEIP Port de Xàbia, la Casa de la Cultura i l'Ermita de Santa Llúcia són els escenaris triats per a acostar el Xàbia Folk a veïns i visitants, en un certamen l'entrada del qual és gratuïta i que organitza l'Ajuntament de Xàbia.

Concerts: dates, hores i ubicació

Divendres 10 de maig

12.00 hores. Pep López i Sopars de Duro. Pista de basket del CEIP Port de Xàbia

22.30 hores. Sons d'Embat. Plaza de la Constitució

Dissabte 11 de major

19.30 hores. Alicornio. Casa de la Cultura

22.30 hores. Acetre. Plaza de la Constitució

Diumenge 12 de maig

12.00 hores. Bruel. Ermita de Santa Llúcia

Informació sobre els artistes que participen en el XXII Xàbia Folk

Sons d’Embat: liderat per l'acordeonista d'Ontinyent Pau Barberá, està format per sis músics provinents de València, Catalunya i Andalusia. Membres: Pau Barberá (acordió diatònic), Berta Íñiguez (veu), Uri Català (violoncello), Abraham Lojo (guitarra), Jordi Ortolá (percussió), Toni Fort (flautes i saxofon).

Acetre: És un dels grups més veterans i emblemàtics del panorama folk d'Extremadura, va ser creat en 1976. Membres: Víctor Asensio (Flautes i Clarinet), Antonio Leyras (Baix i Guitarra portuguesa), Nandy Casal (Veu i Percussions), Sara Álvarez (Violí), José Salas (Bateria), Inés Romero (Acordió), Ana Jiménez (Veu i Bouzuqui), Paco Croche (Saxo i Percussions) i José-Tomás Sousa (Teclats, Guitarra Acústica, Composició i Direcció Musical).

Alicornio: és un duo de folk originari de Valladolid, format per Águeda Sastre (violí) i Carlos Martín (guitarra, bouzouki i veu), que interpreta cançons i temes de la tradició val·lisoletana.

Bruel: duo nascut en 2006, com un aliatge en el camp del violí tradicional, la cançó popular i els balls i danses de la Catalunya antiga.

Pep López i Sopars de Duro: Format per Pep López, Pep Collell i Carol Durán, Pep López inicia la seua activitat musical en 1976, en l'actuació d'una hora de duració s'encarrega de la veu i guitarra MIDI, Collell de la bateria i programacions i Carol Durán del violí fiddle.

Pujar