elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàbia Lovers, els escolars de Xàbia es converteixen en activistes contra la cultura de l'odi

Xàbia Lovers, els escolars de Xàbia es converteixen en activistes contra la cultura de l'odi
    MÉS FOTOS
    Xàbia Lovers, els escolars de Xàbia es converteixen en activistes contra la cultura de l'odi - (foto 2)

    Les regidories de Joventut i Educació de Xàbia ha presentat hui “Xàbia Lovers” una iniciativa contra la cultura de l'odi en la qual s'ha involucrat a l'alumnat de sis col·legis del municipi i al Consell de la Infància.

    El terme Lovers és el contraposat al de “haters” tan d'actualitat amb l'auge de la internet i que defineix a aquells individus que, sistemàticament, mostren actituds negatives o hostils davant qualsevol assumpte, incitant a la confrontació social i sense importar-li l'impacte emocional que pot causar en les altres persones.

    La regidora Montse Villaverde ha explicat que aquest projecte forma part de l'estratègia de ciutats educadores i té com a objectiu conscienciar als joves de la importància de l'empatia, el respecte i l'ajuda per a millorar com a societat. Des del departament de Joventut han desenvolupat aquest pla en diverses fases; la primera realitzant enquestes col·legis del municipi, amb preguntes per a conéixer els prejudicis o estereotips sobre col·lectius com el d'ètnia gitana, l'àrab o el Lgtbi i situacions com la pobresa, el masclisme o les necessitats educatives especials.

    Després han entrat a les aules de cinqué i sisé de primària amb una dinàmica participativa amb la qual es visibilitzava la importància de les paraules –intencionades o irreflexives- i l'impacte que poden tindre en les altres.

    Finalment, s'ha treballat en el Consell dels Xiquets com fer front a aquests comportaments d'odi i s'ha preparat un decàleg per a la seua prevenció.

    Els representants d'aquest consell han presentat les seues conclusions que passen per utilitzar una comunicació constructiva, posar-se en el lloc dels altres, respectar a tots per igual, tractar d'intervindre per a posar fi a situacions d'assetjament, ser amable i mantindre la calma, fomentar l'amistat, l'empatia i la solidaritat, gestionar les emocions, oferir ajuda als altres, proposar solucions als conflictes i fer-se càrrec de l'impacte dels seus actes provoquen en els altres.

    L'alcalde, José Chulvi, ha felicitat les impulsores del projecte i agraït la predisposició a col·laborar dels centres. Als xiquets i xiquetes els ha animat a ser part d'aquest canvi de “haters per lovers” i que demostren que el clima de confrontació, d'insult gratuït i prejudicis no aporten res positiu a la societat sinó que la converteixen en un lloc més pobre i hostil on viure”.

    Chulvi ha apel·lat a, enfront del ritme frenètic que imposa la societat, recuperar la reflexió sobre l'impacte que tenen les paraules i fets sobre els altres i a no discriminar la diferència com una cosa negativa.

    Pujar