28 d’octubre de 2020 28/10/20

Podem denuncia 'l'oblit sistemàtic d'infraestructures imprescindibles per a la província d'Alacant'

    Vicenta Jiménez, senadora de Podem per la província d'Alacant, ha denunciat el «oblit sistemàtic» que pateixen els projectes d'infraestructures més necessaris, reaccionant així als anuncis -o la seva carència- del ministre Ábalos durant la seva visita a Alacant.

    «El Tren de la Costa, l'enllaç ferroviari amb l'aeroport Alacant-Elx o la remodelació de la N-338, l'accés la terminal portuària, han sigut aparcades de nou o ajornades sine die. Algunes, com el Tren de la Costa, és una reivindicació tan antiga que corre el risc de convertir-se en un clàssic, en part del paisatge, però en el sentit equivocat,» ha ironitzat.

    Amb tot, l'oblit més sagnant segons el parer de la senadora de Podemos és el tan postergat Tren de la Costa, que hauria d'unir les poblacions de Gandia, Xàbia, Calp, Altea, Benidorm i La Vila Joiosa entre elles i amb les capitals de província, Alacant i València. «Portem molts anys demanant un tren que vertebre la província i que una de forma regular València, Dénia i Alacant,» ha recordat Vicenta Jiménez, «hi ha hagut manifestacions i mobilitzacions durant dècades, i de nou han tornat a oblidar-se de nosaltres.

    La culminació de l'anomenat Tren de la Costa es reclama des d'almenys 1974 i ha sigut ajornada sistemàticament per part del Govern central. Un informe de l'any passat de la Universitat d'Alacant va contradir la visió clàssica del Ministeri de Foment i va assegurar que seria molt més rendible del que s'ha assegurat tradicionalment.

    Pujar