elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Arxiu Municipal de Xàbia incorpora un nou fons audiovisual dels anys 70 cedit per la família Bisquert Mulet

L’Arxiu Municipal de Xàbia incorpora un nou fons audiovisual dels anys 70 cedit per la família Bisquert Mulet
  MÉS FOTOS
  L’Arxiu Municipal de Xàbia incorpora un nou fons audiovisual dels anys 70 cedit per la família Bisquert Mulet - (foto 2)
  L’Arxiu Municipal de Xàbia incorpora un nou fons audiovisual dels anys 70 cedit per la família Bisquert Mulet - (foto 3)

  L’Arxiu Municipal de Xàbia ha rebut la donació de material audiovisual dels anys 70 de la família Bisquert Mulet, en concret són una sèrie de cintes super 8 d'aqueixos anys.

  Des de l'Arxiu expliquen que María Rosa i Felipe Bisquert Mulet han realitzat aquesta donació d'aquestes cintes que arrepleguen els Fogueres de 1970 quan la mateixa Maria Rosa va ser ‘Regina del Foc’, el seu germà Felipe es va encarregar de registrar els moments més importants de les festes, de fet, anava cambra en mà durant les cercaviles. (Una de les imatges adjuntes apareix Felipe en una cercavila amb la cambra)

  La resta de materials es corresponen amb la vida familiar i altres actes festius com les entrades de bous d'aquells anys.

  Després de rebre la donació, l’Arxiu realitzarà la còpia digital de totes les cintes i es projectaran junt en Ca Lambert amb motiu de l'exposició recopilatòria del 75 aniversari dels Fogueres de Sant Joan a Xàbia, durant el mes de juny.

  Fa setmanes, l’Arxiu va rebre la col·lecció de cintes dels Germans Molina un fons audiovisual format per 45 cintes super 8 (1970-1989) i 41 dvd’s amb enregistraments d'aquests germans des de 1990 fins a l'actualitat. En total el fons audiovisual està format per 52 cintes.

  La regidora de Cultura i Festes, Mavi Pérez, ha pogut visualitzar el material donat per María Rosa i Felipe Bisquert Mulet, els ha agraït la donació ja que permetrà que “les generacions futures puguen gaudir de fonts audiovisuals relacionades amb les festes”, però també “amb la vida quotidiana del nostre municipi”.

  Pujar