30 de març de 2020 30/3/20

L'Ajuntament Xàbia licita la redacció dels projectes per a una nova escoleta municipal i un segon pavelló esportiu cobert

  La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Xàbia ha aprovat hui els plecs per a licitar la redacció de dos projectes estratègics per al municipi. Un d'ells és per a una nova escoleta infantil municipal, que ix a concurs amb un pressupost de licitació de 34.563,05 euros (IVA inclòs). Aquesta infraestructura segueix les directrius marcades des de la regidoria d'Educació i contempla dues unitats per a xiquets i xiquetes de 1 i 2 anys; dues unitats per a d'entre  2 a 3 i com a novetat, una aula específica per a bebés.

  El departament municipal Educació planteja aquesta nova guarderia ja concorde a les mesures que exigeix la Conselleria perquè els usuaris puguen acollir-se a la gratuïtat de l'escolarització de 2 a 3 anys i després de descartar per la seua complexitat una adaptació que la que està oberta des de 1990. Així, les aules dels més xicotets incorporaran les condícies en el seu interior i també hi haurà un espai polivalent que es puga usar com a menjador. Es mantindrà una cuina pròpia per a així poder continuar oferint als xiquets i xiquetes modere casolana.

  L'altra licitació és per a una infraestructura esportiva, concretament per a un segon pavelló d'esports a construir en l'actual pista del Freginal. És per això que ixen a licitació –amb un pressupost d'eixida 120.633,61 euros (IVA inclòs)- la redacció dels projectes bàsic, d'execució i d'autorització ambiental per a la demolició de les instal·lacions esportives existents i la construcció de la nova edificació esportiva coberta.

  Aquesta nova dotació –pressupostada inicialment en uns 3’6 milions d'euros- es planteja també seguint un pla director traçat per la regidoria d'Esports, amb una superfície total de 4.000 metres quadrats, amb dues pistes en les quals es podrà jugar simultàniament, sales i espais per als diferents clubs esportius i una graderia mínima.

  Amb l’aprovació dels plecs, l'executiu continua fent camí a nivell administratiu per a convertir en realitat projectes necessaris i amb marcat caràcter social. D'una banda, amb l’escoleta pública s'ofereix a les famílies una eina bàsica per a poder conciliar la criança amb la vida laboral –aquesta nova guarderia sumarà a les noves aules per a 2 i 3 anys previstes en el nou col·legi Graüll- i amb el segon pavelló, es dóna resposta a la gran demanda existent en els clubs esportius locals.

  Respecte a aquesta dotació, recordar que el ple va aprovar presentar-la a un pla de finançament de la Diputació d'Alacant (se subvencionaria fins al 55% del cost), per la qual cosa és prioritari tindre redactat els projectes per a poder tramitar la sol·licitud.

  Pujar