9 de març de 2021 9/3/21

L'Ajuntament es coordina amb clubs esportius per a restaurar sendes a la Granadella

L'Ajuntament es coordina amb clubs esportius per a restaurar sendes a la Granadella - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament es coordina amb clubs esportius per a restaurar sendes a la Granadella - (foto 2)
  L'Ajuntament es coordina amb clubs esportius per a restaurar sendes a la Granadella - (foto 3)

  El regidor de Medi Ambient, Toni Miragall, i l'enginyer forestal de l'Ajuntament de Xàbia, Ricardo Juan, han estat aquesta setmana en la zona forestal de la Granadella junt amb ciclistes del club Xàbia Bikers per a revisar l'estat de sendes com les del Gurugú o Teuleria després de les últimes pluges torrencials.

  Segons ha explicat Miragall, l'Ajuntament vol facilitar i donar cobertura als esportistes perquè realitzen xicotetes reparacions, sempre de manera coordinada i respectant les directrius mediambientals, per a evitar major erosió i que aquestes puguen tornar a ser utilitzades amb garanties pels ciclistes de muntanya.

  L'objectiu també és redirigir als que practiquen BTT per aquestes rutes, molt freqüentades pel seu caràcter tècnic i el seu atractiu paisatgístic. I sobretot, conscienciar i frenar el tràfec per zones de la muntanya que estan recuperant-se de l'incendi i millorar la convivència amb altres usos de la Granadella, com el senderisme. De fet, el regidor també es va reunir fa uns mesos amb el Centre Excursionista de Xàbia dins d'aquest projecte de recuperació de senderes

  Miragall ha agraït la predisposició dels clubs per a millorar un patrimoni mediambiental com són les sendes en les zones forestals.

  Pujar