12 de desembre de 2019 12/12/19

El PSPV-PSOE subscriu la Declaració Institucional de la Diputació que demana al President Sánchez l'eliminació del peatge en l'AP-7 i les Rodalies a Vinaròs

  El portaveu del Grup Socialista en la Diputació de Castelló, Toni Lorenzo, ha subscrit la declaració institucional aprovada en el ple celebrat en el matí d'avui en la qual se sol·licita al Govern d'Espanya que impulse l'agenda d'infraestructures que el PSPV-PSOE porta molts anys reclamant des de la pròpia corporació provincial i des de les altres institucions en les quals compta amb representació.

  Lorenzo explica que la petició té tot el sentit del món perquè es tracta de projectes que “són imprescindibles per al desenvolupament de la nostra província”.

  Entre aquestes reivindicacions està l'exigència que l'autopista AP-7 passe a ser gratuïta al final de l'actual concessió, “alguna cosa que el ministre José Luis Ábalos ja ha anunciat que ocorrerà perquè així ho ha decidit el Govern del President Sánchez”.

  I per descomptat, “que es complisquen les previsions que arreplega el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana 2017-2025, en el qual ha d'incloure's la línia de Rodalies que connecte la ciutat de Castelló amb el terme de Vinaròs, que tants anys porten reivindicant els ciutadans del Baix Maestrat”.

  Ambdues sol·licituds al Govern d'Espanya s'inclouen en una Declaració Institucional que subscriuen tots els grups polítics de la Diputació “que naix després que el Grup Socialista presentara sengles mocions sol·licitant al Govern del President Sánchez l'impuls d'ambdues infraestructures”.

  Sobre aquest tema, Toni Lorenzo assenyala que, “a diferència del que feia el PP, que fa tan sol tres setmanes es negava a reivindicar davant el Govern central perquè al capdavant del mateix estava Rajoy, els socialistes avui som coherents amb el que hem realitzat durant els últims anys i, en conseqüència, anem a seguir reivindicant tot allò que considerem que és vital per al desenvolupament de la província de Castelló”.

  Per açò, hem recolzat aquesta declaració institucional en la qual també se sol·licita al Govern d'Espanya entre altres obres l'impuls al corredor mediterrani, l'accés ferroviari sud al port de Castelló i la seua connexió amb la CV-10, l'execució de les obres pendents en la N-232 i la futura A-68 o els trams pendents de la futura A-7 entre Vilanova d'Alcolea i La Jana.

  I ho fem “amb convicció, amb la confiança que ara sí tenim un Govern d'Espanya que mira cap a Castelló i la Comunitat Valenciana i que no ens dóna l'esquena com ocorria en els temps de Rajoy, quan el PP provincial no tenia cap interès per reivindicar davant Madrid”.

  I és que, recorda Lorenzo, “en sol dues setmanes de Govern del President Sánchez hem avançat molt més que en els 6 anys i mig de Rajoy, perquè com tothom coneix, ahir mateix, el ministre Ábalos va anunciar que a la fi de 2019 l'autopista AP-7 quedarà lliure de peatge”.

  ocultar
  El PSPV-PSOE subscriu la Declaració Institucional de la Diputació que demana al President Sánchez l'eliminació del peatge en l'AP-7 i les Rodalies a Vinaròs
  Pujar