elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PPCS eleva al Congrés la retallada de les freqüències de Rodalies "amb la que el PSOE castiga a Vinaròs des de fa més d'un any"

El PPCS eleva al Congrés la retallada de les freqüències de Rodalies "amb la que el PSOE castiga a Vinaròs des de fa més d'un any"
  • “És insòlit el silenci del PSOE en Diputació i Consell perquè en lloc de defensar a la província, es dediquen a justificar càstigs”, assenyala el diputat Óscar Clavell

La retallada de freqüències de trens Rodalies que el PSOE ha imposat a la connexió Castelló-Vinaròs serà objecte de debat en el Congrés dels Diputats amb l'objectiu de reivindicar les 12 freqüències per sentit que el PP va habilitar en 2018.

El responsable d'obrir el debat ha sigut Óscar Clavell, diputat del PPCS en la Cambra Baixa, qui ha interpel·lat a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, amb l'objectiu d'exigir del Govern d'Espanya la restitució dels trens Rodalies que el PP va garantir en 12 i que hui el PSOE ha reduït a 9.

“És una absoluta vergonya que els governs que es van anunciar el rescat a les persones són hui els botxins dels seus drets. Hui els veïns de Vinaròs perden oportunitats laborals, tenen més complicada l'assistència a la universitat o l'atenció mèdica perquè el PSOE ha decidit desmantellar els recursos que en 2018 el Govern de Mariano Rajoy va garantir a la població”.

Per a Clavell, “el càstig del Ministeri de Transports en un moment en el qual s'hauria de garantir la inversió i el desenvolupament, reforçar els recursos, com el del transport públic i incrementar els horaris, ens trobem amb un atac injustificat a la ciutadania en forma de retallades i suspensió de trens que està afectant milers de famílies”.

La retallada en les comunicacions amb la zona nord de la província de Castelló és una “mostra de la voluntat expressa de l'esquerra per retallar les oportunitats de veïns que mereixen les mateixes opcions que els qui viuen en la capital”. “Hui el silenci de PSOE i Compromís en la Diputació i en el Consell els fa còmplices d'un govern que ataca i desmantella en lloc d'invertir i desenvolupar”.

I prova d'això, explica Clavell, no sols l'hem vista en la retallada de freqüències dels Rodalies a Vinaròs. “També ho veiem en la suspensió de trens Rodalies que des del setembre passat es ve succeint per la incapacitat de l'esquerra per a garantir serveis mínims de maquinistes que garantisquen a la població l'accés als seus llocs de treball, els seus centres d'estudi o els seus recursos mèdics”, ha lamentat el diputat nacional del PPCS.

Pujar