18 de novembre de 2019 18/11/19

Noves Tecnologies amplia la xarxa municipal de fibra òptica

Noves Tecnologies amplia la xarxa municipal de fibra òptica - (foto 1)

  La regidoria de Noves Tecnologies ha dut a terme el desplegament de fibra òptica als polígons industrials de la Partida Capçades i la Carretera d'Ulldecona, a través dels ajuts del IVACE per a la millora i modernització de les àrees industrials.

  S'han desplegat 8 quilòmetres de fibra i s'han instal·lat punts de connexió en 500 naus. "Amb aquesta infraestructura, les empreses ubicades en els polígons tindran la possibilitat de contractar un servei de connexió a Internet de banda ampla de gran velocitat i estabilitat", ha assenyalat el regidor de Noves Tecnologies, Hugo Romero.

  Aquesta actuació, ha agregat, se suma a altres que s'estan desenvolupant des de la regidoria en els últims anys, per tal d'estendre la xarxa municipal de fibra òptica a totes les dependències municipals: Biblioteca, Pirulí, Ajuntament, pàrquing de la Plaça Sant Antoni, Serveis Socials, Vinalab, OIAC, Policia Local i, en l'últim any, les dependències del Casal Jove, l'antiga Biblioteca, el Poliesportiu, l'EPA i l'edifici de les Camaraes. La xarxa consta actualment de 10 quilòmetres de fibra òptica.

  "Aquest 2018 està prevista la instal·lació d'un nou tram de fibra òptica amb l'objectiu de crear un anell de manera que tots els edificis municipals tinguen doble connexió a la xarxa i estiguen protegits, per tant, davant talls eventuals en alguna secció del cablejat", ha explicat Romero, qui destaca que la implantació de la xarxa municipal de fibra òptica ha suposat importants estalvis en les despeses de les telecomunicacions, ja que totes les comunicacions internes, telefòniques i de dades, es fan sense cost per a l'Ajuntament.

  La Regidoria de Noves Tecnologies treballa actualment en el marc del seu Pla de Ciutat Intel·ligent, en diversos projectes que aprofitaran les possibilitats d'aquesta xarxa, com ara el desplegament de Wi-fi en espais públics i edificis municipals, centralització dels sistemes de seguretat i videovigilància de la Policia Local i control i estalvi energètic dels edificis, entre altres.

  ocultar
  Noves Tecnologies amplia la xarxa municipal de fibra òptica
  Pujar