18 de novembre de 2019 18/11/19

Els monuments i racons més emblemàtics de Vinaròs tindran veu pròpia gràcies a l'app BlaBup

Els monuments i racons més emblemàtics de Vinaròs tindran veu pròpia gràcies a l'app BlaBup - (foto 1)

  L'app es basa en l'Internet de les veus, una de les principals tendències en matèria de gestió intel·ligent i accessibilitat en les quals es troba treballant l'Invat·tur en el marc del projecte de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) de la Comunitat Valenciana, projecte en el que Vinaròs participa de forma destacada com a destí pilot.

  La principal singularitat que diferencia BlaBup d'altres audioguies, és, que es tracta d'una eina de participació social, on els ciutadans tenen la possibilitat de contribuir amb les seues opinions, comentaris i experiències, creant les seues pròpies guies i portant la seua veu als llocs de la ciutat que estimen oportuns.

  L'Audioguia de Vinaròs confeccionada per BlaBup i la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Vinaròs, presenta veus en nombrosos llocs de gran interès turístic, entre els que destaquen: l'Ajuntament, Casa Sendra, l'Església Arxiprestal de l'Assumpció, el Mercat Municipal, La Plaça de Bous, Casa Membrillera...

  Amb aquesta app també es pot gaudir de dues magnífiques rutes i dels àudios corresponents que li conduiran als principals racons de Vinaròs: una de les rutes és pel Paratge Natural del Puig de la Misericòrdia i l'altra és, pel Jardí de Sòl de Riu.

  BlaBup és una aplicació sorgida d'una startup d'un estudiant de la Universitat d'Alacant, amb la qual és possible rebre informació necessària al moment oportú i en el lloc exacte, ja sigue una església, un monument, una ruta...

  Es tracta d'un innovador sistema d'audioguia a peu de carrer que connecta la cultura amb les persones i promociona els atractius turístics de la ciutat. És completament gratuïta i està disponible a través d'ordinador, telèfon intel·ligent o tablet en els llenguatges d'Android i iOS. L'aplicació només està disponible, de moment, en castellà, amb la intenció d'implementar-la més endavant en altres idiomes.

  Amb aquesta tecnologia, la informació d'utilitat estarà sempre geolocalitzada en el seu lloc exacte i serà rebuda per cada persona quan ho necessite. L'enllaç web per tal de conèixer amb més detall l'aplicació és www.blabup.es

  Tanmateix els comerços locals, hotels o restaurants podran promocionar-se de forma gratuïta en aquesta xarxa social i aportar informació rellevant sobre els seus negocis.

  El regidor de Turisme Doménec Fontanet ha valorat aquesta iniciativa de manera molt positiva i ha afirmat que "l'ús de les TIC per tal de posar en valor els recursos turístics de Vinaròs és una solució ideal per tal de fer més accessibles els nostres atractius". Igualment ha agraït la col·laboració de l'Invat·tur en aquest tipus d'iniciatives.

   

  ocultar
  Els monuments i racons més emblemàtics de Vinaròs tindran veu pròpia gràcies a l'app BlaBup
  Pujar