25 de gener de 2020 25/1/20

L'Ajuntament de Vinaròs promou una Consulta Preliminar de CPI al Mercat per a projectes d'innovació en l'àmbit de l'eficiència energètica

  El Ajuntament de Vinaròs organitza, emmarcada en el seu pla d'impuls i promoció de la Compra Pública d'Innovació (CPI), una jornada de Consulta Preliminar al Mercat per a projectes municipals d'eficiència energètica.

  La jornada, que tindrà lloc el dia 2 de juliol en el Centre de Coneixement Vinalab, està dirigida a pimes i empreses de tota Espanya i pretén captar idees innovadores que aportin solucions a reptes municipals identificats i definits pel Ajuntament en matèria de sostenibilitat.

  Aquesta Consulta Preliminar de CPI al Mercat parteix de l'Estratègia DUSI Vinaròs-Benicarló. Dins de l'objectiu temàtic quatre, referent a economia baixa en carboni, s'identifiquen diverses línies d'actuació que atenen la implantació i foment de mesures d'eficiència energètica en equipaments i infraestructures públiques. Per a aconseguir els objectius establerts en aquestes línies d'actuació, l'Ajuntament de Vinaròs ha realitzat auditories energètiques en tots els edificis municipals i s'ha de procedir a la determinació de mesures per a la millora de l'eficiència dels equipaments públics. En aquest punt, s'estima convenient utilitzar la Compra Pública d'Innovació com a eina d'identificació de solucions per a millorar l'eficiència energètica en edificis municipals.

  La Consulta Preliminar al Mercat consisteix en una convocatòria oberta en la qual pot participar qualsevol ens físic o jurídic amb capacitat per a aportar idees innovadores destinades a donar resposta a una sèrie de reptes o necessitats en el sistema mitjançant l'ús de tecnologies que superen les prestacions de les existents actualment en el mercat. Aquestes propostes serviran per a avaluar les capacitats del mercat i definir les especificacions funcionals que impliquen innovació i siguen factibles d'aconseguir-se través d'una eventual Compra Pública d'Innovació o un altre instrument de contractació pública. El objecte d'aquest tipus de procediment no és la recepció d'ofertes, sinó la recepció de solucions que ajuden a resoldre els reptes d'actuació definits.

  La jornada comptarà, a més, amb la participació de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), qui tractarà la situació actual de la Compra Pública d'Innovació a la Comunitat Valenciana, aprofundint en el programa que l'agència té en marxa per a l'impuls a la CPI.

  Les inscripcions per a la jornada de presentació de la Consulta Preliminar al Mercat a Vinaròs: projecte EficenedVinaros, han de fer-se a través de l'adreça de correu electrònic info@vinaros.es.

  Pujar