22 d’octubre de 2020 22/10/20

Els anàlisis de les dues primeres setmanes de juliol descarten la presència del coronavirus a les aigües residuals de Vinaròs

Els anàlisis de les dues primeres setmanes de juliol descarten la presència del coronavirus a les aigües residuals de Vinaròs - (foto 1)
  • Les proves s'han efectuat durant les dues primeres setmanes de juliol i certifiquen que no s'ha detectat material genètic de SARS-CoV-2 en les mostres analitzades

MÉS FOTOS
Els anàlisis de les dues primeres setmanes de juliol descarten la presència del coronavirus a les aigües residuals de Vinaròs - (foto 2)

A Vinaròs continuen en marxa les proves a les aigües negres, gràcies al conveni signat el passat mes de maig entre l'Ajuntament i l'empresa FACSA. La finalitat dels anàlisis es detectar una possible presència del material genètic de SARS-CoV-2, causant del coronavirus, i així poder controlar possibles rebrots, en cas de produir-se.

Les analítiques realitzades durant les dues primeres setmanes de juliol no han detectat la presència de la Covid-19 a les aigües negres de la ciutat.

Cal destacar els anàlisis els assumeix l’empresa FACSA sense que suposen cap despesa per a l’Ajuntament. Les proves es realitzen en les aigües i fangs i es basen en l'extracció de l'ARN de la mostra per al posterior anàlisi al laboratori. Totes les s'han realitzat fins al dia d'avui descarten la presència del coronavirus a Vinaròs.

Des de l'Ajuntament demanen a la ciutadania que no abaixe la guàrdia i continue respectant totes les normes de seguretat establertes per les autoritats sanitàries per a evitar una possible propagació del coronavirus a la localitat.

Pujar