Castellano

Desmantellen dos punts de venda de drogues d'un conegut clan familiar a la Vila Joiosa

Desmantellen dos punts de venda de drogues d'un conegut clan familiar a la Vila Joiosa
  • El tràfec de persones que acudien als habitatges havien alçat l'alarma social entre els veïns del barri

La Guàrdia Civil ha detingut a La Vila Joiosa a set persones (cinc homes i dos dones), tots membres d'un mateix clan familiar, com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues, blanqueig de capitals i pertinença a grup organitzat.

Va ser una denúncia interposada el passat mes d'abril, en dependències oficials de la Guàrdia Civil de la Vila Joiosa, la qual va donar inici a l'operació "volant", amb la qual s'ha aconseguit desarticular un grup organitzat que traficava amb droga a dos habitatges d'un mateix barri d'aquesta localitat.

A la denúncia s'alertava el tràfec de persones que acudien a comprar les seues dosis de droga en un habitatge, el que havia creat certa inseguretat i alarma social entre el veïnat.

Durant la investigació, els agents van aconseguir esbrinar la identitat dels habitants del domicili i van realitzar nombroses vigilàncies discretes sobre el mateix. Als voltants, van observar a consumidors de substàncies estupefaents que entraven i ixien amb freqüència de la casa, i fins i tot, en alguna ocasió, se'ls va confiscar la droga que acabaven d'adquirir.

Però aquest domicili no era l'únic que utilitzaven per a la venda de droga. Familiars directes d'ell mateix clan havien establert, en una altra casa localitzada en el mateix barri, una altra sucursal.

Amb els indicis racionals i evidències sobre aquesta suposada activitat il·lícita que de forma continuada realitzaven, els investigadors van sol·licitar al Jutjat d'Instrucció número 3 de la Vila Joiosa manament judicial d'entrada i registre en els dos domicilis.

Per a tots dos registres, el Cau Civil va comptar amb un important suport i col·laboració activa, per part de la Policia Local de la Vila Joiosa.

Com a resultat, van confiscar 397 grams de cocaïna, 1172 grams de haixix, 52 grams de marihuana, tota la droga amagada en una caixa forta i un bagul de transport dels que se solen utilitzar en les motocicletes. Així mateix, es va intervenir la quantitat de 480 euros en efectiu, 1 vehicle, 1 motocicleta, 11 telèfons mòbils, 3 televisors i 17 rellotges. També s'ha procedit a bloquejar els comptes bancaris de dos dels detinguts, que sumaven un total de 17000 euros.

Finalment, van ser set persones espanyoles les detingudes, cinc homes (22, 26, 27, 36 i 62 anys) i dues dones (32 i 30 anys), com a presumptes autores d'un delicte de tràfic de drogues, un delicte de blanqueig de capitals i un delicte de pertinença a grup organitzat. Dos dels homes van ingressar a la presó i la resta ha quedat en llibertat, a l'espera de judici.

MÉS FOTOS
Desmantellen dos punts de venda de drogues d'un conegut clan familiar a la Vila Joiosa - (foto 2)
Desmantellen dos punts de venda de drogues d'un conegut clan familiar a la Vila Joiosa - (foto 3)
Desmantellen dos punts de venda de drogues d'un conegut clan familiar a la Vila Joiosa - (foto 4)
Desmantellen dos punts de venda de drogues d'un conegut clan familiar a la Vila Joiosa - (foto 5)
Desmantellen dos punts de venda de drogues d'un conegut clan familiar a la Vila Joiosa - (foto 6)
Pujar