Castellano

El Nadal se celebra de manera molt especial en els xicotets pobles valencians

El Nadal se celebra de manera molt especial en els xicotets pobles valencians
  • Recorrem la Vilavella, un xicotet poble de Castelló, per conèixer les costums nadalencs dels seus veïns

MÉS FOTOS
El Nadal se celebra de manera molt especial en els xicotets pobles valencians - (foto 2)
El Nadal se celebra de manera molt especial en els xicotets pobles valencians - (foto 3)
El Nadal se celebra de manera molt especial en els xicotets pobles valencians - (foto 4)
El Nadal se celebra de manera molt especial en els xicotets pobles valencians - (foto 5)

Estem acostumats a veure en la gran pantalla com se celebra el Nadal en la capital o en les grans ciutats, però els pobles xicotets també tenen dret a gaudir d'aquestes festes com es mereixen. Aquest és el cas de La Vilavella. Un poble d’un poc més de 3.000 habitants, envoltat de muntanyes i tarongers.

L'ajuntament d'aquesta localitat ha posat llums nadalenques en els punts més transitats. També ha afegit un arbre de llums en una plaça i han preparat una programació d'allò més divertida, sobretot per als més xicotets de la casa.

A les vesprades, hi ha muntat un parc infantil amb inflables, tallers nadalencs i globoflèxia per als xiquets. Demelsa Clavell, veïna de La Vilavella, ha destacat que prefereix que estiguen en horari matutí perquè a la vesprada fosqueja molt prompte i també fa més fred.

Malgrat això, continuen pensant que és molt bona opció i ho agraeixen. Sheila Romero ha explicat que és molt estressant haver d'entretindre als xiquets 24 hores al dia, ja que aquests no es conformen amb el que tenen.

D'altra banda, aquests tallers són totalment gratuïts, per la qual cosa els pares agraeixen que aquells diners no hagen d'eixir de la seua butxaca, com és el cas de María Jesús Planelles, mare de tres fills.

Però no sols gaudeixen d'aquest ambient els xiquets i pares, ja que els establiments també tenen més beneficis. María José Vicent, propietària de Pinzellets Papereria, ha comentat que la gent en aquestes dates gasta molts diners. Sens dubte, els regals que més compra la gent són els famosos “amics invisibles”, ja que, segons aquesta, ho realitzen des dels amics de l'escola fins a les persones més majors.

I, com no, també treballen molt els bars per oferir el seu millor servei. Fernando Arnau, amo de Sal i Oli, ha reiterat que en aquestes dates la gent es reuneix moltíssim més. Tenen més ganes d'eixir, ja siga per a prendre un cafè o un bon menjar, ha continuat.

Encara hi ha gent que prefereix anar-se’n a les ciutats a passar el Nadal, però sens dubte, als pobles xicotets també hi ha vida. No s'han de deixar passar aquestes oportunitats, ja que en un futur es pot trobar a faltar no haver-lo aprofitat al màxim.

Pujar