20 de gener de 2021 20/1/21

Els vila-realencs poden ofrenar a Sant Pasqual malgrat la suspensió de les festes

Els vila-realencs poden ofrenar a Sant Pasqual malgrat la suspensió de les festes - (foto 1)
  • Actes com els homenatges als matrimonis que celebren les seues noces d'or i a les persones més majors s'intentaran celebrar en les festes de la Verge de Gràcia

MÉS FOTOS
Els vila-realencs poden ofrenar a Sant Pasqual malgrat la suspensió de les festes - (foto 2)
Els vila-realencs poden ofrenar a Sant Pasqual malgrat la suspensió de les festes - (foto 3)
Els vila-realencs poden ofrenar a Sant Pasqual malgrat la suspensió de les festes - (foto 4)
Els vila-realencs poden ofrenar a Sant Pasqual malgrat la suspensió de les festes - (foto 5)
Els vila-realencs poden ofrenar a Sant Pasqual malgrat la suspensió de les festes - (foto 6)
Els vila-realencs poden ofrenar a Sant Pasqual malgrat la suspensió de les festes - (foto 7)

Les festes patronals de Sant Pasqual van ser suspeses per unanimitat en el Consell Rector de Festes el passat 8 d'abril, en plena emergència sanitària. No obstant això, s'ha promogut des de l'Ajuntament de Vila-real que els veïns puguen ofrenar al sant de manera espontània durant aquestes dates sempre que es respecten les mesures de prevenció i higiene pertinents.

Per a realitzar l'ofrena es manté l'estructura habitual situada per a tal efecte. Les corts d'honor de 2019 i 2021, juntament amb l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, el regidor de Festes, Diego Vila, i el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, van ser els primers a depositar el seu ram.

Sant Pasqual a casa

Davant la suspensió física de les festes, l'Ajuntament de Vila-real va promoure diverses activitats a realitzar des de casa per a continuar gaudint de la festivitat. S'han anat retransmetent actes d'anys anteriors i s'han realitzat activitats com a actuacions de dj’s en streaming, representacions de flamenc en directe, etc.

“La gastronomia, la tradició, els actes taurins i les celebracions més solemnes” seran aquelles que estaran presents en l'especial programació de les festes de Sant Pasqual per l'alerta sanitària. Una altra iniciativa és la de decorar els balcons de les cases amb banderoles o indumentària de penya per a mantindre l'essència de la festa.

“L'objectiu de la programació és entretindre a la ciutadania rememorant aquells actes més significatius i identitaris de les nostres festes”, assegurava el regidor de Festes, Diego Vila. També es van promoure activitats i reptes a través de les xarxes socials.

L'Associació Conquistant Escalons també ha volgut ser partícip d'unes festes atípiques. Al·legant la presència tradicional de la seua cervesa en les festes, va llançar una campanya en la qual, amb els guanys obtinguts, donarien els diners a la investigació mèdica per a trobar la cura de la Distròfia Muscular de Cintures 1F. “Des que la nostra cervesa existeix ha estat present en les festes de Sant Pasqual”, afirma el president de l'associació, Abrahán Guirao.

S'ajornen actes a les festes de la Verge de Gràcia

La voluntat de l'Ajuntament de Vila-real és que alguns dels actes de les festes de Sant Pasqual es puguen celebrar al setembre en les festes patronals de la Verge de Gràcia o abans que acabe l'any.

Els homenatges als matrimonis que celebren les seues noces d'or, a les persones de major edat i a les reines i dames de fa 25 i 50 anys són actes que volen festejar el mes de setembre. “Volem reconéixer els valors i l'exemple que representen per a la ciutat aquests tres col·lectius”, afirma l'alcalde de Vila-real, José Benlloch.

Aquests homenatges es volen mantindre ja que representen una part de la història de Vila-real, en el cas dels matrimonis, i perquè “són part de la història de les nostres festes”, en el cas de les dames i reines. No obstant això, només podran celebrar-se si la situació sanitària ho permet.

Pujar