11 de desembre de 2019 11/12/19

Vila-real tanca amb Generalitat un acord per a col·laborar en la millora dels camins rurals

Vila-real tanca amb Generalitat un acord per a col·laborar en la millora dels camins rurals - (foto 1)

  L'alcalde de Vila-real, Jose Benlloch, i el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, s'han reunit aquest matí amb el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, i el director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Rogelio Llanes, per abordar l'estat dels camins rurals en el terme municipal i emprendre accions conjuntes que permeten actuar en la millora de la xarxa viària rural. En la reunió, el departament autonòmic s'ha compromès a ajudar la ciutat en la reparació d'aquells camins que requerisquen d'una actuació immediata i treballar en futures fórmules de col·laboració per a garantir el manteniment de la xarxa rural en bones condicions.

  “Som conscients del mal estat en el qual es troben alguns camins de l'àrea rural i, encara que estem treballant ja sobre alguns com el camí Fornets o la zona de l'horta, queda molt per fer. Per a açò, necessitem el suport de la Generalitat. Afortunadament, enfront de l'anterior Consell del PP, que va eliminar en 2006 les ajudes per a millora de camins rurals, aquest govern autonòmic sí que atén les necessitats dels municipis i ens va a ajudar”, assenyala Benlloch. En concret, l'alcalde i el regidor de Serveis Públics han acordat amb el secretari autonòmic i el director general d'Agricultura actuar de manera immediata en els camins que es troben en pitjors condicions, que, encara que tramitats pel consistori, comptaran amb finançament de la Generalitat. “Des que el PP va llevar les ajudes fa més de 10 anys, la Generalitat no havia fet res pels camins rurals de Vila-real. Ara, no solament ens va ajudar en les actuacions més urgents, sinó que també anem a començar a treballar en un altre tipus de col·laboracions que, a més llarg termini, ens permeten deixar la xarxa rural en les condicions que mereixen els nostres agricultors”, agrega Valverde.

  En aquests moments, el departament de Serveis Públics té en marxa un paquet d'obres de millora de camins rurals amb un pressupost de 212.713 euros, inclosos en el Pla 135 de la Diputació Provincial. Les actuacions afecten a 5,6 quilòmetres de vies rurals, com Sedeny Nou, Na Boneta, Sant Jordi o Molí Paquero.

  ocultar
  Vila-real tanca amb Generalitat un acord per a col·laborar en la millora dels camins rurals
  Pujar