elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real se suma amb 5.000 euros a la campanya “Primera Motxilla Escolar” de Càritas Diocesana per a facilitar l'accés a l'escola a xiquets

Vila-real se suma amb 5.000 euros a la campanya “Primera Motxilla Escolar” de Càritas Diocesana per a facilitar l'accés a l'escola a xiquets

    L'Ajuntament de Vila-real se suma a la campanya “Primera Motxilla Escolar”, impulsada per Càritas Diocesana de Segorbe-Castelló i Càritas Ivano-Frankivsk (Ucraïna) per a ajudar a què els xiquets i xiquetes més vulnerables d'Ucraïna puguen disposar de material escolar i poder continuar avançant en la seua formació malgrat la invasió russa. Amb aquest objectiu, l'alcalde, José Benlloch, ha decidit implicar directament el consistori amb una aportació de 5.000 euros, a més de contribuir a la difusió de la campanya.

    “Els xiquets i xiquetes són la població més vulnerable i no podem consentir que el seu futur quede definitivament truncat per la cruenta invasió de Rússia. Des de l'Ajuntament, estem col·laborant activament a ajudar en tots els possibles, de la mà d'entitats com Càritas i Creu Roja i a través dels canals oficials, però creiem que és també molt important focalitzar l'ajuda en el col·lectiu escolar, extremadament sensible amb la situació al país. Per això, destinarem 5.000 euros d'ajuda directa a la campanya”, argumenta. “Primera Motxilla Escolar” persegueix ajudar a un total de 1.500 alumnes que s'han vist obligats a deixar les seues cases i traslladar-se a zones menys perilloses, on necessiten ajuda per a preparar l'accés a l'educació i, d'aquesta manera, garantir que els xicotets poden continuar acudint a l'escola. Benlloch ha volgut també destacar la iniciativa de la Delegació Episcopal de Càritas Diocesana i al delegat, Sergio Mendoza, per la seua sensibilitat amb els més vulnerables.

    “Vull animar també a la ciutadania a col·laborar amb aquesta iniciativa. Vila-real ha sigut sempre una ciutat solidària i implicada en les causes justes. Que els xiquets i xiquetes d'Ucraïna no vegen truncat el seu futur ho és”, conclou Benlloch.

    Pujar