elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real repara la campana del convent dels Carmelites

Vila-real repara la campana del convent dels Carmelites
  • L'àrea de Patrimoni aporta 660 euros a la Venerable Ordre Tercera del Carme per a la restauració de l'element, construït en bronze i datat de l'any 1913

MÉS FOTOS
Vila-real repara la campana del convent dels Carmelites - (foto 2)
Vila-real repara la campana del convent dels Carmelites - (foto 3)

La campana del convent dels Pares Carmelites de Vila-real torna a lluir en tota la seua esplendor, després de l'actuació impulsada per la Venerable Ordre Tercera del Carme, que ha comptat amb la col·laboració de l'àrea de Patrimoni que dirigeix Emilio M. Obiol, amb l'aportació de 660 euros per a la seua reparació.

Tal com assenyala l'edil, la campana, datada de l'any 1913, estava desbaratada des de finals dels anys 70 i no s'havia pogut reparar per la dificultat per a accedir a la zona. "Després de quasi 40 anys, la moderna maquinària actual ha permès l'accés al lloc on es trobava i ja es troba de nou en el seu lloc completament restaurada", indica.

L'element, construït en bronze, té una altura total de 85 centímetres i un pes de 75 quilos i data de l'any 1913, segons els seus gravats, "encara que s'ha arribat a la conclusió que va ser portada fins a Vila-real des d'un altre convent en donació, ja que fins a 1925 no es va inaugurar l'edifici on es troba en l'actualitat", apunta.

Tal com assenyala l'edil, la campana servia en el passat per a anunciar la recepció i comiat de la Mare de Déu de Gràcia. "La Venerable Ordre Tercera del Carmen ha fet una important labor de documentació i ha determinat, gràcies als testimoniatges orals de persones majors de la ciutat, que quan arribava la imatge de la verge a la ciutat es realitzava un volteig de benvinguda, igual que es feia a la seua arribada a l'església Arxiprestal i també durant la tornada a l'ermita", explica.

"Aquesta actuació ens permet seguir posant en valor el nostre valuós patrimoni", considera Obiol, qui agraeix a la Venerable Ordre Tercera del Carme el seu "esforç per a dur a terme aquesta rehabilitació, comptant amb donacions i amb el treball desinteressat dels seus membres, de manera que han reduït notablement els costos i l'aportació del consistori ha servit per a sufragar els materials i la grua", conclou.

Pujar