18 de gener de 2021 18/1/21

Vila-real reordena l'aparcament del centre de salut la Bòvila per a donar resposta a la petició dels Pressupostos Participatius

  • El departament de Mobilitat també reorganitza els accessos al pàrquing de l'avinguda Cardenal Tarancón ateses les demandes dels veïns de la zona i limita a un sentit la circulació del carrer Benicarló per a reduir la perillositat en l'encreuament

El departament de Mobilitat de l'Ajuntament de Vila-real donarà compliment a una de les peticions de l'última edició dels Pressupostos Participatius amb el projecte de reordenació de l'aparcament situat al costat del centre de salut de la Bòvila, una actuació que s'emmarca en el Pla municipal d'aparcaments impulsat des de l'equip de govern. La intervenció, tal com ha explicat el regidor responsable de l'àrea, Emilio M. Obiol, té com a principal objectiu donar una solució a l'actual desordre en la distribució d'espai d'aparcament i zona de pas de vianants que existeix en aquest pàrquing.

“Ens trobem amb una àrea d'estacionament molt utilitzada pels usuaris del centre de salut i la resta de serveis que es concentren en aquesta zona, en la qual no estan ben definits els espais tant per a conductors com per als vianants, per la qual cosa es feia necessària una correcta planificació i senyalització”, ha indicat l'edil. Els treballs consistiran principalment en la correcta senyalització de les places d'estacionament i els corredors de pas per a vianants. Així, es definiran un total de 56 places per a turismes, dues places per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda, dues àrees per a l'aparcament de motocicletes i una zona de bicicletes. De manera paral·lela, s'habilitarà una vorera per a la circulació de vianants i es derrocarà el mur que dóna al carrer Cordó, tal com havien sol·licitat els veïns de la zona.

Quant a la circulació de vehicles, segons detalla el regidor de Mobilitat, se senyalitzarà l'obligatorietat d'accedir a l'aparcament des del carrer Vilanova i la Geltrú, mentre que l'eixida es realitzarà pel carrer Cordó.

“Amb aquesta actuació donem resposta a una de les demandes més votades de la passada edició dels pressupostos participatius i avancem en l'execució del Pla municipal d'aparcaments”, afig Obiol. En aquest sentit, durant els pròxims dies, el departament de mobilitat també escometrà una altra actuació que, en aquest cas, afectarà el pàrquing de l'avinguda Cardenal Tarancón, i que també es realitza atenent les peticions dels veïns de la zona. Amb l'objectiu de millorar la seguretat en l'encreuament entre aquesta avinguda i el carrer Benicarló, s'ha decidit reorganitzar els accessos a l'aparcament i limitar la circulació en aquest tram del carrer Benicarló a un únic sentit. D'aquesta manera, l'entrada al pàrquing es realitzarà pel carrer Constitució i l'eixida serà pel carrer Benicarló, amb circulació en sentit sud.

Pujar