26 d’octubre de 2020 26/10/20

Vila-real reobrirà els parcs infantils aquest divendres amb un protocol de neteja i mesures de prevenció

Vila-real reobrirà els parcs infantils aquest divendres amb un protocol de neteja i mesures de prevenció - (foto 1)
  • La Junta de Govern Local ha donat llum verda per a l'inici d'activitat en aquests espais de jocs infantils

  • A més, durant la sessió de hui, s'ha autoritzat la reobertura de l'oficina de Turisme i el Pla de desescalada de Cultura

La Junta de Govern Local ha donat el vistiplau perquè, a partir d'aquest divendres 26 de juny, es puguen reobrir els 40 parcs infantils que hi ha a la ciutat. La decisió arriba després d'atendre els informes i criteris presentats pel gabinet tècnic, encarregat d'assessorar l'equip de govern perquè, tant la reeapertura d'espais municipals com a represa d'activitats, es facen complint amb les mesures de prevenció i de seguretat sanitària. A més i, sobre la base del Pla de prudència, responsabilitat i seguretat en la desescalada que duu a terme el govern municipal, durant la sessió de hui, l'òrgan també ha aprovat la reobertura de l'oficina de Turisme, que fins ara venia atenent de manera telemàtica, i el Pla de desescalada de Cultura, entre altres plans de contingència presentats per les regidories.

“Des del primer moment aquest govern ha sigut molt prudent i responsable i ha prevalgut la salut de les persones abans de la reobertura de qualsevol instal·lació municipal, per això no hem plantejat la reobertura de parcs fins que la Generalitat Valenciana ha fixat les condicions que s'havien de complir” recorda el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde. Aquesta precisament ha sigut la premissa per a la represa de l'activitat als parcs infantils de la ciutat després d'haver estat precintats com a mesura de prevenció durant l'estat d'alarma per la crisi sanitària.

Ara es reobrin complint amb una sèrie de mesures. Tots els dies, personal del departament de Serveis Públics netejarà i desinfectarà els parcs a partir de les 5.00 hores perquè, des de les 10.00 hores i fins a les 22.00 hores aquest espai estiga preparat i en condicions sanitàries per a acollir als més xicotets. Pel que respecta a les normes d'ús en les instal·lacions hi haurà cartelleria, a l'entrada del recinte, que informarà de les recomanacions sanitàries que han de complir-se dins d'aquest espai com són el manteniment de la distància de seguretat de 1,5 metres com l'ús de màscara en adults i xiquets majors de 6 anys. Els pares, mares i tutors hauran d'assegurar-se de la higiene i la desinfecció de les mans dels xiquets i xiquetes que utilitzen de manera freqüent el parc com a mínim a l'inici i al final del període de joc amb gel hidroalcohòlic.

A més la Junta de Govern Local també ha autoritzat la reobertura de l'oficina de Turisme que fins ara havia atés de manera telemàtica. A partir d'aquest dijous 25 de juny l'oficina obrirà les seues portes, de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 hores, amb cita prèvia que es podrà sol·licitar en el telèfon 964 54 72 48, complint amb totes les mesures de seguretat i prevenció sanitària.

El pla de desescalada de Cultura també ha rebut hui la conformitat de la Junta perquè, durant els mesos de juliol i agost, es puguen dur a terme actuacions de diverses disciplines artístiques destinades a tots els públics en espais com la plaça Major, la plaça del Mercat Central, la del Llaurador i l'entorn del Centre d'Educació Ambiental del Termet. Tot això amb l'objectiu d'ajudar al sector artístic de la ciutat i alhora, en ser a l'aire lliure, afavorir i dinamitzar l'economia local.

Cal recordar que la Junta de Govern va començar dimarts passat 16 de juny a autoritzar les iniciatives de desescalada municipals presentades per les diferents regidories i entitats que fan ús d'instal·lacions municipals.

Pujar