25 de novembre de 2020 25/11/20

Vila-real renova i àmplia el sistema de préstec de bicicletes Bicivila't

Vila-real renova i àmplia el sistema de préstec de bicicletes Bicivila't - (foto 1)

  L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, treballa ja en la renovació i ampliació del sistema de préstec de bicicletes Bicivila’t, que permetrà fomentar l'ús d'aquest mitjà de transport i aconseguir un entorn més sostenible per als veïns.

  El regidor responsable de l'àrea, Josep Pasqual Sancho, ha anunciat la modernització del contracte del servei, que preveu posar a la disposició dels usuaris un mínim de 70 noves bicicletes, a les quals se sumaran dues bicis elèctriques. Així mateix, també s'inclou en el nou plec el desdoblament de la parada situada en l'estació de Renfe i la implantació d'un mínim de dos nous punts, la ubicació dels quals està encara per determinar, així com l'adaptació i millora de les vuit parades existents. “En aquest cas, se substituirien tots els elements informàtics que permeten el lloguer i recepció de les bicis, l'emissió de dades, així com els equips de vigilància”, explica Sancho, qui destaca que l'objectiu d'aquesta actuació és aconseguir, almenys, 130 punts d'ancoratge en tota la ciutat, “que comptarien amb una imatge completament renovada”.

  Per a aquesta actuació s'han pressupostat 67.000 euros (IVA inclòs) i prop de 40.000 euros anuals per al manteniment, de manera que aquest servei estiga cobert fins al 2021. A més, Sancho recorda que “aquesta actuació compta amb un suport de 27.500 euros per part del Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE)” i assenyala que el termini per a la presentació de propostes per part de les empreses interessades a gestionar el servei finalitza el proper 17 de juliol.

  La intervenció “va més enllà de millorar i ampliar el sistema, fent-ho també més atractiu per als usuaris”, indica l'edil, qui assegura que “en aquesta inversió també s'inclou la compatibilitat amb el servei de préstec de bicicletes de Castelló i amb totes aquelles ciutats veïnes que en el futur es puguen connectar amb Vila-real”. Una vegada resolta aquesta adjudicació, està previst constituir una taula de treball amb els serveis de mobilitat de Castelló per a coordinar els treballs i permetre “una fàcil interconnexió de tots dos serveis”, manifesta Sancho, qui anima als veïns a “seguir fent ús d'aquest sistema de transport respectuós amb el medi ambient i que millora la qualitat de vida dels veïns”. “Som conscients que cal seguir treballant perquè la convivència entre vehicles a motor i bicicletes siga millor, però cada vegada és més fàcil moure's amb bici per Vila-real, gràcies als ciclocarrers i a les millores que es van afegint, de manera que esperem que cada vegada hi haja més usuaris en el sistema i que seguisca augmentant el nombre de préstecs de bicicletes gràcies al Bicivila’t”, conclou.

  El sistema funciona des de les 7.00 hores fins a la mitjanit, està obert a totes les persones majors de 18 anys i a partir dels 14 amb autorització dels pares o tutors i disposa d'un apartat en la web municipal en el qual s'informa en temps real de quants vehicles hi ha disponibles i en quins punts es troben, així com altres temes d'interès per als usuaris. Més informació a www.bicivilat.es.

   

  Pujar