26 de maig de 2020 26/5/20

Vila-real reivindica davant el Govern la millora del servei de Rodalies i la supressió de la passarel·la elevada de l'estació per a construir un pas subterrani

Vila-real reivindica davant el Govern la millora del servei de Rodalies i la supressió de la passarel·la elevada de l'estació per a construir un pas subterrani - (foto 1)

  El portaveu de l'equip de govern, Javier Serralvo, ha valorat la unanimitat dels grups polítics a l'hora de reclamar, en l'últim Ple ordinari, la millora dels serveis de Rodalies ferroviàries i la supressió de la passarel·la elevada sobre les vies del tren. Aquesta reivindicació, assenyala, se suma a altres com la construcció de la nova comissaria o un nou accés a l'AP7 liberalitzada, que constitueixen l'agenda de l'alcalde, José Benlloch, per a les pròximes setmanes.

  “El Govern d'Espanya, que acaba de començar la seua marxa, ja ha fet importants passes en algun tema crucial per a Vila-real, com és el cas de la comissaria”, incideix Serralvo, qui recorda sobre aquest tema la recent visita de tècnics del Ministeri per a comprovar sobre el terreny les característiques del solar que l'Ajuntament posa a la disposició de l'Executiu per a construir la nova infraestructura. “Va ser una trobada positiva, que indica que s'està avançant en aquest tema”, agrega.

  Al costat d'aquesta reivindicació, una altra de les qüestions pendents amb el Govern és la solució a la passarel·la elevada sobre les vies del tren. “Aquesta passarel·la dificulta el pas de les persones amb mobilitat i obstaculitza el pas entre un i un altre costat de la via, amb el que suposa per a l'accés als magatzems o la residència oberta de la Fundació Manantial”, detalla Serralvo. Per a ‘salvar’ aquesta passarel·la, l'Ajuntament de Vila-real ha plantejat al Ministeri la supressió del pas elevat i la seua substitució per un pas subterrani.

  “Després de deixar un temps prudencial per a la constitució del nou Govern central, aquestes peticions conformen l'agenda de reunions prevista per l'alcalde en les relacions de la ciutat amb l'Executiu estatal. Perquè, per a l'equip de govern municipal, Vila-real està primer de tot, independentment de qui governe a Madrid, la Generalitat Valenciana o la Diputació”, argumenta el portaveu municipal, qui ha valorat la “bona voluntat” de les administracions per donar solució als problemes en els serveis de Rodalies. “Gràcies a la declaració institucional secundada per tots els grups polítics, tindrem més força quan l'alcalde vaja a Madrid a reclamar la solució als problemes de Vila-real, tant als trens de Rodalies com en la supressió de la passarel·la elevada”, agrega.

  Sobre aquest tema, Serralvo recorda que els problemes en els serveis de Rodalies arranquen en el projecte del corrector mediterrani, quan es va optar pel que es va anomenar “tercer fil” en lloc de la doble via. “Això és el que ha provocat els desajustaments, perquè tot –mercaderies, passatgers, alta velocitat- ha de circular pel mateix lloc”, conclou.

  Pujar