elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real recupera la programació de Nadal i Reis de Joventut Antoniana

Vila-real recupera la programació de Nadal i Reis de Joventut Antoniana
  • La Cavalcada de Reis, la segona més antiga de la Comunitat, se celebrarà en el seu itinerari habitual i Ses Majestats saludaran als xiquets des del balcó de l'Ajuntament

MÉS FOTOS
Vila-real recupera la programació de Nadal i Reis de Joventut Antoniana - (foto 2)
Vila-real recupera la programació de Nadal i Reis de Joventut Antoniana - (foto 3)

La regidora de Juventut de l'Ajuntament de Vila-real, Anna Vicens, i el president de Joventut Antoniana, Albert Arrufat, han presentat aquest matí el programa d'actes previst per a rebre a Ses Majestats d'Orient el pròxim 5 de gener. Arrufat ha informat que l'entitat ha treballat per a “recuperar íntegrament la programació pre covid però des de la màxima prudència” i amb el suport del consistori i el beneplàcit de la Policia Local. Així, el primer dels esdeveniments que se celebrarà serà l'arribada dels Missatgers reals a la plaça Major el dia 26 de desembre, a partir de les 10.30 hores, per a recollir la llista de desitjos dels més xicotets. El representant de Joventut Antoniana ha explicat que l'escenari tindrà una major grandària que el d'edicions anteriors i es renovarà la decoració que també arribarà a altres punts de la plaça amb l'objectiu d'anar ampliant-la any a any. Com ja és habitual, l'entitat religiosa instal·larà dos punts de venda amb els seus productes solidaris com les casques i avellanes, la palla, el segell antonià -imprescindible perquè els sobres arriben a les mans de Melcior, Gaspar i Baltasar- o els cobertors que ja es van editar en 2020 per a engalanar finestres, balcons o terrasses.

Aqueixa mateixa jornada, però a les 18.00 hores, l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner acollirà el Pregó de Reis que enguany estarà a càrrec de les germanes Rut i Alex Bellés, els qui han format part de la Junta arribant fins i tot a ostentar la presidència en el passat. Arrufat ha apuntat que s'ha fet un esforç per mantindre l'essència d'aquesta activitat però dotant-la d'un plus que enguany vindrà de la mà del mag Tomás Sanjuán, que va participar en el programa Got Talent de Telecinco, i que farà les vegades de presentador de la gala.

La cavalcada, que aquest 2021 es va adaptar a la pandèmia amb un llarg recorregut pels carrers de la ciutat amb els Reis Mags pujats en descapotables des dels quals saludaven a grans i xicotets, tornarà al seu traçat habitual (avingudes Pius XII, la Murà i Francesc Tàrrega, carrers Ignasi Vergara, Polo de Bernabé, Raval de Sant Pasqual i Major Sant Jaume fins a arribar a la plaça Major) amb eixida a les 18.30 hores. Allí, com era habitual, Ses Majestats adoraran al Xiquet Jesús i des de la balconada de la casa consistorial dirigiran unes paraules als presents. El màxim responsable de l'associació ha indicat que, per a minimitzar el risc de contagis covid, es reduirà l'aforament de les carrosses en les quals hi haja xiquets -es prescindirà de la infantil en la qual solia participar un centenar de menors- i entregaran màscares a tots els participants. L'animació vindrà per part de dues companyies de teatre locals, Scura Splats i Xarxa Teatre. Arrufat ha cridat a gaudir d'aquest acte “amb sentit comú” i fent ús en tot moment de les màscares.

També es recuperaran les visites presencials de Melcior, Gaspar i Baltasar la nit del 5 de gener i el matí del dia 6 encara que, a causa de l'èxit de les videotrucades que es van programar per a aquest 2021, es mantindran. Així, ha indicat el president dels antonians, els interessats a concertar aquest moment especial podran fer-lo els dies 2, 3 i 4 d'11.00 a 13.00 hores o de 17.00 a 21.00 en el convent dels Pares Franciscans. Amb tot, els qui vulguen demanar una visita nocturna també podran fer-ho a través de la web www.joventutantoniana.org. També per aquesta via es podrà sol·licitar, tant des de Vila-real com des d'altres municipis, la videotrucades dels Reis d'Orient que es realitzarà entre els dies 2 i 4 de gener.

Vicens ha destacat l'aposta de l'Ajuntament per les persones amb 3,6 milions d'euros destinats a entitats i associacions locals dels quals 25.000 euros es destinen, en concret, a la programació de Nadal i la Cavalcada de Reis de Joventut Antoniana. La regidora ha recordat que el de Vila-real és la segona desfilada d'aquest tipus més antic de la Comunitat Valenciana però “el més destacat, fins i tot a nivell nacional, pel seu vessant solidari”. Vicens ha fet una crida a la responsabilitat durant les pròximes setmanes per a evitar un major repunt de positiu amb l'objectiu que els xiquets i xiquetes puguen gaudir amb una certa normalitat d'aquests actes després d'una edició, la passada, molt diferent a l'habitual per la pandèmia. “Per ells i elles, perquè s'ho mereixen, hem de fer un esforç de responsabilitat”, ha conclòs la regidora.

D'altra banda, Arrufat ha informat que Joventut Antoniana manté activa la web www.soysolidario.es per a canalitzar donatius que afavorisquen la labor social que exerceixen, actualment atenen unes 70 famílies, i permeten que “la nit de Reis tots els xiquets puguen obrir els regals que han demanat”. El president dels antonians també ha volgut agrair el suport de la Comunitat Franciscana que facilita que aquestes propostes puguen desenvolupar-se.

Pujar