23 de setembre de 2020 23/9/20

Vila-real ordena l’enderrocament del magatzem de Cáritas de la Senda Pescadors

  La Regidoria de Territori de Vila-real ha obert un expedient disciplinari a la Fundació Bancaixa, propietària de la nau industrial en la qual fins a fa escassos mesos se situava l'entitat Cáritas en el número 56 del carrer de la Senda Pescadors, amb l'objectiu de garantir la seguretat de l'entorn, així com de treballadors i usuaris, davant una situació “de perillositat i ruïna”.

  El regidor de l'àrea, Emilio M. Obiol ha explicat que la intervenció afecta a tot l'immoble, amb una superfície total de 4.376 metres quadrats i un volum de construcció de 22.103 metres cúbics, en el qual, a més de l'alberg es troben el magatzem i les oficines de l'ens, àrees que presenten “greus problemes estructurals, a causa de l’aluminosi”. No obstant això, l'amo haurà de fer-se càrrec també de la retirada de 2.465 metres quadrats de plaques ondades de fibrociment amb amiant, que haurà de realitzar-se seguint la directiva de gestió i eliminació d'aquest tipus de residus.

  “El cost total de l'obra ascendeix a 26.210 euros i s'espera que abans de finalitzar l'any estiga totalment executada, ja que disposa de sis mesos per a la seua realització”, apunta Obiol, qui remarca a la gravetat de la situació, motiu pel qual l'Ajuntament “ha intervingut, igual que ha fet en molts altres casos similars”.

  Aquesta actuació se suma a l'ordre d’enderrocament de quatre cases en estat de ruïna situades al carrer Vicent Sanchis que l'Ajuntament ha emès també recentment al Banco Castilla-La Mancha, actual propietari, després que en l'últim episodi de pluges de l'hivern, es desprengueren part del sostre i les volades de dues d'aquests immobles, sense causar danys personals. Una intervenció, amb un cost per a l'entitat bancària de 35.000 euros, que també s'espera que puga estar executada en els propers mesos i que deixarà un solar de 643 metres de superfície.

  “Pocs ajuntaments han derrocat tantes instal·lacions industrials o espais per abandonament, perillositat o ruïna com aquest Ajuntament en tan pocs anys”, explica Obiol, qui recorda la desaparició de les fàbriques Fritta i Azuvi, juntament amb altres magatzems a la mateixa zona d'influència, així com en la carretera d'Onda o l'antiga estació de mercaderies d'Adif, “la qual cosa demostra que la gestió de la disciplina urbanística d'aquest consistori, des del punt de vista de la perillositat, funciona a la perfecció”, apunta.

  Respecte a la nau de Cáritas, cal recordar que l'alcalde, José Benlloch, va anunciar recentment, després de reunir-se amb responsables de l'entitat, que l'Ajuntament crearà un nou centre d'acolliment de transeünts en l'antic patronat de la Consolació, ja que en aquests moments el servei s'ha traslladat a altres recursos de Cáritas.

   

  Pujar