elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real explica als pares com serà la volta a les aules

Vila-real explica als pares com serà la volta a les aules
  • L'alcalde es reuneix amb les AMPA per a atendre les seues demandes i traslladar els esforços municipals per a garantir una tornada al col·le segura

MÉS FOTOS
Vila-real explica als pares com serà la volta a les aules - (foto 2)
Vila-real explica als pares com serà la volta a les aules - (foto 3)

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la regidora d'Educació, Aida Beteta, han mantingut una trobada amb els representants de les associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) de la ciutat, per a atendre els seus dubtes i preocupacions davant un inici de curs atípic i “particularment complicat”. En la trobada, celebrada a la Casa dels Mundina, Benlloch ha donat compte a les mares i pares de l'esforç realitzat des del consistori per a afavorir una tornada al col·le el més segura i “normal” possible per als alumnes.

“Hem posat tots els nostres recursos a treballar en col·laboració amb la comunitat educativa perquè el retorn a l'activitat docent presencial siga el més segur possible. Sabem que és, en aquests moments, la major preocupació dels pares i també la nostra. Per això, ja a l'estiu vam activar un Pla municipal de retorn físic a l'escola articulat en cinc eixos: conserges, espais, ajuda a la concertada, accessos i neteja”, recorda l'alcalde. “Tots els nostres esforços, en tot allò que és de competència municipal, s'han centrat en garantir la seguretat dels nostres escolars”, incideix.

Amb aquest objectiu, la Regidoria d'Educació s'ha posat a la disposició dels col·legis per a atendre les necessitats que pogueren tindre d'espais, per a afavorir la reducció de ràtios i una major distància entre els alumnes i ha posat als conserges a treballar amb les direccions dels centres per a adequar els espais als nous protocols per la COVID-19. Referent a això, l'alcalde recorda que s'està treballant en l'ampliació de la xarxa de conserges, a través dels beneficiaris dels programes d'ocupació de la Generalitat. “Ampliarem la bossa de conserges, perquè puguen auxiliar als actuals en totes les tasques que porten aparellades els protocols de prevenció, com poden ser els accessos diferenciats als centres”, puntualitza.

“L'Ajuntament no té competències en educació, més enllà del manteniment dels centres, però hem volgut estar en tot moment a la disposició de la comunitat educativa per a ajudar en tot allò que ha sigut possible, posant tots els nostres recursos a la disposició d'una tornada al col·le presencial segura”, agrega Beteta, qui incideix també en les inversions realitzades per a posar a punt els centres en matèries com a lampisteria o subministraments de sabó per a una correcta higiene de mans. “Vivim una situació complicadíssima i tots els centres han hagut d'adaptar els seus horaris i espais per a garantir al màxim la seguretat dels nostres xiquets i xiquetes. Una de les principals preocupacions dels pares és la incertesa que s'ha generat davant l'inici de curs, però ens consta que tots els centres han elaborat el seu pla de contingència i el traslladaran als pares a la màxima brevetat”, conclou Benlloch.

Pujar