elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real dotarà amb mig milió d'euros més el Pacte Local per la reconstrucció

Vila-real dotarà amb mig milió d'euros més el Pacte Local per la reconstrucció
  • La localitat segueix el seu camí cap a la nova normalitat

MÉS FOTOS
Vila-real dotarà amb mig milió d'euros més el Pacte Local per la reconstrucció - (foto 2)
Vila-real dotarà amb mig milió d'euros més el Pacte Local per la reconstrucció - (foto 3)

Vila-real continua avançant cap a la nova normalitat. Noves mesures com la reobertura dels parcs infantils, instal·lacions esportives i les oficines de Turisme són alguns dels passos que ha anat donant aquesta setmana la ciutat. A més, el Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat augmentar en 500.000€ el pressupost per al Pacte local pel renaixement de Vila-real. D'aquesta quantia, “es destinen 250.000€ a l'àrea econòmica, 150.000€ a l'àrea social i 1000.000€ a l'àrea sanitària”, segons el propi Ajuntament.

Des del 26 de juny es reobrin en la localitat els parcs infantils, una mesura anhelada tant per pares com per xiquets des de fa setmanes. “Des del primer moment aquest govern ha sigut molt prudent i responsable i ha prevalgut la salut de les persones abans de la reobertura de qualsevol instal·lació municipal”, assegura Francisco Valverde, regidor de Serveis Públics.

Els 40 parcs infantils de Vila-real seran netejats i desinfectats per personal del departament de Serveis Públics a partir de les 5:00h. A més, hi haurà cartelleria informativa perquè tothom conega les condicions d'ús d'aquestes instal·lacions. Algunes d'aquestes normes són el manteniment de la distància de seguretat de 1,5 metres, l'ús de màscares o la desinfecció de les mans dels xiquets i xiquetes que utilitzen els parcs.

Reobertura d'instal·lacions esportives

A partir del dilluns 29 de juny, els socis del Servei Municipal d’Esports majors de 14 anys podran gaudir de les instal·lacions del gimnàs de la piscina Yurema Requena, assistir a classes dirigides en el pavelló municipal Bancaixa, utilitzar les pistes del Club de Tennis i la pista de Bolos Serranos. A més, a partir del 26 de juny es pot realitzar activitat física en el workout del Termet, el Sport Point de la Ciutat Esportiva Municipal i de la Plana, l'exterior del Pavelló Bancaixa, la pista de skate i la pista d'hoquei de la Mayorazga.

Aquest pla de desescalada està basat en “la prudència, la responsabilitat i la seguretat”, segons l'Ajuntament de Vila-real. A més, compta amb el certificat de la Càtedra de l'Esport de la Universitat Politècnica de València, que garanteix el compliment de les instal·lacions amb la normativa de prevenció del COVID-19.

Vila-real impulsa la campanya ‘Queda’t de festa al poble’

“Els pubs i discoteques són un dels sectors més afectats i castigats pel COVID-19”, assegura el regidor d'Economia de Vila-real, Xus Madrigal. Per això, l'Ajuntament juntament amb tretze locals d'oci nocturn de la ciutat han promogut la campanya ‘Queda’t de festa al poble’.

Per a la difusió de la campanya es crearà una imatge corporativa de la iniciativa, es dissenyaran samarretes personalitzades amb el lema de la campanya per als locals i es difondrà la campanya a través de les xarxes socials. A més, quan l'aforament dels locals ho permeta, s'implementaran més accions de dinamització econòmica per als locals com a actuacions, monòlegs o concerts.

El Partit Popular proposa dotar de més ajudes a PIMES i autònoms

Dins del programa per a superar els efectes del COVID-19, el grup popular ha proposat la creació d'un pla d'emergència econòmica destinat a PIMES i autònoms. Per a defensar la proposta, el portaveu popular, Héctor Folgado, assegura que la iniciativa “pot ajudar a evitar greus tancaments de PIMES i autònoms locals i a mantindre llocs de treball”.

Pujar