26 de maig de 2020 26/5/20

Cs de Vila-real defensa ajudes per a reduir la bretxa digital de pimes i autònoms

Cs de Vila-real defensa ajudes per a reduir la bretxa digital de pimes i autònoms - (foto 1)
  • El portaveu, Domingo Vicent, ressalta que "les mesures econòmiques presentades per Cs tenen dos objectius: injectar liquiditat i reactivar el consum"

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Vila-real, Domingo Vicent, ha apostat perquè "el Consistori concedeix una línia d'ajudes per a reduir la bretxa digital de pimes i autònoms, reforçant el software i el hardware d'aquestes". La nova normalitat ens deixa un escenari en què la digitalització i les TICS jugaran un paper molt important per al dia a dia dels negocis que en la seua majoria no estan preparats per a això". "La cita prèvia, el teletreball o la venda digital seran punts a tindre en compte en el mercat laboral que s'obri a partir d'ara", ha afegit el regidor.

"Aquesta crisi ha demostrat el retard tecnològic tant d'empreses com de la pròpia administració", ha asseverat el portaveu. En opinió del regidor, "ha arribat el moment, encara que siga de manera forçosa, de posar-nos les piles i fer de la crisi una oportunitat".

Vicent ha destacat que "aquesta proposta s'uneix a les anteriors que ja hem presentat: targeta moneder, ajudes complementàries per als autònoms que s'han quedat fora de les subvencions d'altres administracions posant com a límit per exemple el 40 per cent de la facturació, l'estudi de la moratòria en el pagament de l'IBI, els vals de consum, l'ampliació si fóra necessari de la suspensió de les taxes d'ocupació també per a 2021 o la finestreta única amb la finalitat d'agilitar la burocràcia en la petició de les ajudes". "Totes elles tenen dos objectius. D'una banda, reactivar el consum local a curt però sobretot a mitjà termini perquè la vertadera crisi de demanda arribarà en l'últim trimestre i en l'any vinent i per un altra, injectar liquiditat als negocis perquè puguen sobreviure a aquesta envestida econòmica", ha apuntat el regidor.

En definitiva, "des de Cs seguirem amb aquesta política constructiva, traslladant les nostres propostes a l'equip de Govern per a debatre-les i prendre entre tots les millors decisions per al benestar dels vila-realencs".

Pujar