elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real coordina accions per a treballar i sensibilitzar sobre igualtat en els centres educatius de la ciutat

Vila-real coordina accions per a treballar i sensibilitzar sobre igualtat en els centres educatius de la ciutat
  MÉS FOTOS
  Vila-real coordina accions per a treballar i sensibilitzar sobre igualtat en els centres educatius de la ciutat - (foto 2)

  La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Vila-real s'ha reunit amb els coordinadors d'igualtat dels centres educatius de primària i de secundària de la ciutat amb la finalitat de conéixer les necessitats dels centres educatius i així crear sinergies i impulsar accions que afavorisquen l'educació en matèria d'igualtat. Aquesta iniciativa s'emmarca dins de l'Escola d'Igualtat que té l'objectiu d'impulsar la formació i la visibilització de la dona i el seu paper en la societat com a camí cap a la igualtat.

  La regidora d'Igualtat, Silvia Gómez, subratlla que “és necessari que conscienciem i sensibilitzem als joves en matèria d'igualtat, per això des de l'Ajuntament creem que la millor manera d'aconseguir-lo és amb la col·laboració dels propis docents, que treballen dia a dia amb ells, perquè ens compten de primera mà les seues experiències i els punts a millorar en els centres i així establir un diàleg per a posar en marxa projectes amb els quals aconseguir que els nostres xiquets i xiquetes es desenvolupen des del respecte a la diversitat i lliures d'actituds sexistes”.

  Com a part d'aquest projecte, Gómez s'ha reunit aquesta setmana amb els docents coordinadors d'igualtat dels centres educatius de primària i secundària, una trobada en el qual també han participat les dues tècniques de la regidoria, Ana Esteve i Ana Moltó. Com a pas previ a aquesta convocatòria de treball, des del departament d'Igualtat s'ha realitzat una enquesta a través de la qual els docents han pogut aportar la seua opinió i punt de vista sobre quines matèries d'igualtat fa falta millorar en els seus respectius centres i també sobre els obstacles o problemes que han trobat a l'hora de treballar en igualtat. Els resultats han sigut diversos, mostrant inquietuds en diferents direccions, com el control i ús de les noves tecnologies, la mediació escolar o les relacions afectiu-sexuals.

  Després de l'anàlisi de les enquestes i com a resultat de les reunions mantingudes, s'ha acordat realitzar per al pròxim curs escolar tallers sobre cinema i sèries, en els quals s'analitzaran els missatges i les diverses maneres de plasmar les relacions socials en la ficció, però també altres mitjans, com el contingut que creen els youtubers. “També considerem necessari formar als docents, perquè entenguen als seus alumnes i que puguen actuar de la millor forma possible, per això el curs que ve també s'impartiran tallers de formació sexual per a professors”, afig la regidora d'Igualtat.

  D'altra banda, tant docents com Ajuntament han acordat organitzar reunions periòdiques a partir d'octubre, i així coordinar accions per a diferents dates com el 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, o el 8M, Dia Internacional de la Dona, ja que “perquè aquestes accions siguen efectives, hem de treballar-les contínuament, amb la finalitat d'aconseguir en els més joves una mirada igualitària i lliure de violència”, conclou Gómez.

  Pujar