elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real es converteix en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana amb tota la flota de vehicles al 100% elèctrica

Vila-real es converteix en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana amb tota la flota de vehicles al 100% elèctrica
  MÉS FOTOS
  Vila-real es converteix en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana amb tota la flota de vehicles al 100% elèctrica - (foto 2)

  Vila-real s'acaba de convertir en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana que compta amb una flota de vehicles 100% elèctrics, gràcies a un contracte de renting signat amb una mercantil que acaba de proveir 31 turismes i furgonetes mitjanes del concessionari Nissan-Satra per als diferents departaments municipals que funcionen únicament amb energia elèctrica. L'acord, que preveu una aportació de 371.000 euros anuals durant quatre anys, és "el més econòmic dels que es van presentar al concurs i serà un exemple per a molts altres municipis, ja que a més incorpora una clàusula d'innovació, centrada en la posada en marxa de electrolineres per a la recàrrega dels vehicles", tal com han explicat l'alcalde, José Benlloch, i el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, durant la presentació.

  "És una aposta decidida per les energies netes, la cura del medi ambient i també l'estalvi econòmic", explica Valverde, qui destaca, entre les qualitats d'aquests vehicles, les emissions 0 de CO2, sofre i nitrogen a l'atmosfera, a més d'emetre menys sorolls, "ajudant a fer una ciutat més tranquil·la i a combatre l'efecte d'hivernacle". "Les administracions hem de ser la punta de llança per a avançar en aquest àmbit, lluitant pel respecte cap al medi ambient i per l'estalvi econòmic", explica i destaca l'autonomia d'aquests cotxes, que no necessiten carregar-se cada dia.

  L'edil també anuncia que s'instal·laran diversos punts de càrrega, que es completaran amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques en el sostre de l'àrea de Serveis Públics, que permetran cobrir la meitat de la flota. A més, cada vehicle portarà una targeta de geolocalització "per a saber on es troben a cada moment i així agilitar la resposta en cas d'incidència, oferint un servei més eficient".

  Per la seua banda, l'alcalde ha destacat que Vila-real és un referent en l'àmbit de la innovació, com a ciutat que presideix la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, i ha assegurat que "malgrat les dificultats hem aconseguit tirar endavant aquest projecte, que és un granet d'arena més per a contribuir a deixar als nostres fills i néts una ciutat millor".

  "Comptar amb cotxes elèctrics és una gran notícia per a la ciutat i per a la societat i farem una cosa brutal: contribuir a no contaminar més la ciutat i, sobretot, donar exemple perquè això no siga vist com una moda, sinó com una cosa necessària", assenyala. "O canviem la nostra forma de viure o destrossem el planeta", agrega.

  Per a Benlloch, tots els avanços que s'han produït en els últims anys "han d'ajudar a revertir el problema del canvi climàtic" i assegura que "l'Ajuntament està implicat amb la modernitat, les noves tecnologies i l'eficiència energètica", al mateix temps que afirma que "estic convençut que no m'equivoque si dic que Vila-real és la primera ciutat de la província de Castelló i de tota la Comunitat Valenciana a convertir tota la seua flota de vehicles a elèctrica, llançant un missatge significatiu als veïns: no ens quedarem simplement ací, perquè hi ha més projectes en camí".

  Tal com ha indicat Valverde, l'objectiu és estendre les electrolineres també a l'espai públic, no solament dins de les instal·lacions municipals, per a avançar.

   

  Pujar