26 de novembre de 2020 26/11/20

Vila-real es converteix per un dia en capital autonòmica de seguretat amb la XVIII Jornada d'Emergències

Vila-real es converteix per un dia en capital autonòmica de seguretat amb la XVIII Jornada d'Emergències - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Vila-real es converteix per un dia en capital autonòmica de seguretat amb la XVIII Jornada d'Emergències - (foto 2)
  Vila-real es converteix per un dia en capital autonòmica de seguretat amb la XVIII Jornada d'Emergències - (foto 3)
  Vila-real es converteix per un dia en capital autonòmica de seguretat amb la XVIII Jornada d'Emergències - (foto 4)
  Vila-real es converteix per un dia en capital autonòmica de seguretat amb la XVIII Jornada d'Emergències - (foto 5)

  Vila-real s'ha convertit, durant tot el dia, en el punt de trobada de tots els recursos i cossos relacionats amb l'actuació en emergències i seguretat pública. L'alcalde, José Benlloch, la consellera de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, la subdelegada del Govern, Soledad Ten, i el director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, han inaugurat aquest matí la XVIII Jornada de Portes Obertes sobre Emergències i Seguretat Pública, que ha reunit a Vila-real més de 300 professionals de 22 organismes.

  “Per a Vila-real és un orgull poder ser capital per un dia, de forma històrica, de  tots els organismes i les persones que cada dia vetlen per la nostra seguretat i tranquil·litat. En aquesta fira tenim la prova de la cooperació absoluta entre organismes a la disposició de les persones per a garantir la seua seguretat i la qualitat de vida”, valora Benlloch. Bravo, per part seua, ha destacat la importància de la jornada per a acostar a la ciutadania tots els mitjans a la seua disposició que es mobilitzen quan es declara una emergència. "El més important és que la ciutadania sàpia de quins recursos disposem per a salvar les seues vides, per a atendre'ls i per a donar una resposta immediata", assenyala.

  L'objectiu de la fira és servir d'aparador per a mostrar totes les agències i organismes que treballen en seguretat i emergències en la Comunitat diàriament i durant una emergència, i quins són els recursos que s’utilitzen en una intervenció. Per a això, s'ha comptat amb exhibicions com defensa personal femenina, helicòpters, excarceració en accidents, taller d'empremtes dactilars, vol de drons o cotxes de bombers.

  Pujar