26 de novembre de 2020 26/11/20

Vila-real contractarà 70 treballadors agrícoles aquest estiu

    L'Ajuntament de Vila-real contractarà 70 treballadors agrícoles aquest estiu. Així ho ha anunciat el regidor d'Economia, Xavier Ochando, que ha detallat que el consistori ha aconseguit una subvenció de 104.286,63 euros del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) –l'antic INEM-, que permetran donar treball a aturats que durant la passada campanya van cotitzar en el règim agrari.

    El programa INEM-Agrari es desenvoluparà en dues fases, una a l'agost i una altra al setembre, en les quals es contractarà a 35 persones cada vegada. “Aquests treballadors hauran de desenvolupar tasques de manteniment d'espais o infraestructures agrícoles de competència municipal”, tal com ha assenyalat Ochando, qui ha especificat que “per a cada període s'ofereixen 33 llocs per a peons agrícoles i dos per a capatassos”.

    Així mateix, destaca que serà el Servef qui seleccione i cite als aspirants. Per a açò, “és requisit indispensable haver cotitzat durant aquesta campanya en el règim agrícola”. “Els treballadors seran citats per l'Oficina d'Ocupació del Servef perquè presenten la documentació requerida a l'Ajuntament i així poder baremar els mèrits marcats pel SEPE i poder incorporar-se al seu nou lloc”, indica.

    “Des de la Regidoria d'Economia, vam seguir treballant para no deixar passar cap ajuda que puga arribar a la ciutat i donar una oportunitat en matèria laboral a aquells veïns que més ho necessiten, ja que aquesta campanya suposa un important alleujament temporal per a molts treballadors aturats”, indica Ochando.

    Pujar