elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real es compromet amb la lluita contra la violència de gènere amb tallers de prevenció i activitats reivindicatives

Vila-real es compromet amb la lluita contra la violència de gènere amb tallers de prevenció i activitats reivindicatives
  MÉS FOTOS
  Vila-real es compromet amb la lluita contra la violència de gènere amb tallers de prevenció i activitats reivindicatives - (foto 2)
  Vila-real es compromet amb la lluita contra la violència de gènere amb tallers de prevenció i activitats reivindicatives - (foto 3)

  La ciutat de Vila-real, se suma, un any més, a la commemoració del 25N i la lluita contra la violència masclista, amb activitats reivindicatives dilluns que ve, xarrades i els tallers de prevenció Com quedem?, dirigits a l'alumnat de 4t d'ESO de tots els centres de Vila-real. La regidora d'Igualtat, Rosario Royo, ha acompanyat als alumnes participants en una de les sessions del taller, celebrada a la sala d'actes del col·legi Verge del Carmen.

  Aquest projecte, que consisteix en la realització de tallers de teatre fòrum, forma part de les accions que duu a terme la Regidoria d'Igualtat en pro de la prevenció de violència de gènere. Així doncs, Com quedem?, projecte dirigit per la companyia Teatre de Caixó, té l'objectiu de construir relacions sexual-afectives sanes durant l'adolescència, a través de representacions teatrals que apel·len a la participació i reflexió dels grups participants. La campanya es desenvolupa del 18 de novembre al 2 de desembre, amb sessions per als IES Francesc Tàrrega, Miralcamp, Broch i Llop, Santa María, Fundació Flors i els col·legis Consolació, Verge del Carme i Bisbe Pont.

  Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, dilluns que ve 25 de novembre, la Regidoria d'Igualtat llança noves activitats emmarcades en la II Escola Muncipal d'Igualtat, en la qual s'oferiran diferents tallers i activitats. En concret, el 27 de novembre s'impartirà la conferència de Prevenció de la violència de gènere en les relacions adolescents, a càrrec de la pedagoga Carmen Ruiz Repullo.

  La programació del 25N es completarà el dilluns amb les activitats reivindicatives promogudes per les associacions que treballen en l'àmbit de la igualtat a Vila-real: Grup de Dones de Vila-real, Associació Andrea Carballo Claramonte, el projecte Juntes de Creu Roja i AFYM LGTBI+. La jornada arrancarà a les 10.00 hores, amb una acció visual estàtica de Juntes de Creu Roja a l'encreuament del carrer Major Sant Jaume amb la Sang, i una performance contra la violència de gènere a càrrec de l'associació Andrea Carballo que es desenvoluparà durant tot el dia a la plaça Major. Dues hores més tard, a les 12.00 h, també a la plaça Major, el Grup de Dones i AFYM LGTB+ llegiran conjuntament el manifest en contra de la violència de gènere.

  La regidora d'Igualtat ha animat la ciutadania a participar en les activitats i “alçar la veu” contra la violència masclista. “La sensibilització i conscienciació social, en particular en les edats més primerenques, és fonamental en una lluita que ens concerneix a tota la societat. El treball que, en aquest sentit, estan realitzant les diferents entitats d'igualtat de Vila-real, sumat als tallers de prevenció als instituts, és clau en l'eradicació de la violència contra les dones. En eixe objectiu continuarem treballant”, conclou Royo.

  Pujar