5 de desembre de 2019 5/12/19

Vila-real celebra les Jornades Gastronòmiques de la Taronja

Vila-real celebra les Jornades Gastronòmiques de la Taronja - (foto 1)

  Vila-real es prepara per a la celebració de les Jornades Gastronòmiques de la Taronja. Un esdeveniment programat dins de la 14a edició del Mes de la Sostenibilitat que pretén donar a conèixer aquest producte de la terra d'una manera diferent, així com les seues propietats i trucs per a aprofitar-ho i consumir-ho.

  El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, acompanyat per la responsable de l'organització de l'acte, Patricia Artero, i pel cuiner Óscar Recatalá, del restaurant El Miso, ha donat a conèixer tots els detalls de la programació, que arriba carregada d'activitats per a tots els públics.

  La plaça de la Vila serà escenari els dies 10 i 11, de 10.30 a 14.00 hores, d'aquestes jornades, en les quals no faltaran els showcookings, els tallers infantils de cuina, un concurs de melmelada, degustacions populars, venda de productes citrícoles i ruta de tapes de taronja, entre d'altres. "És una forma de promocionar el producte estrella de la nostra terra, però sempre d'una forma diferenciadora i donant a conèixer curiositats als assistents, tant sobre el producte en si com sobre el seu consum", afirma Sancho.

  Aquells que acudisquen a l'esdeveniment seran rebuts els dos dies amb un got de suc de taronja i podran degustar nombrosos productes elaborats amb aquest cítric, de la mà dels participants en l'escola taller María de Luna. "Trobarem des de dolços fins a vi de taronja, passant per licors i altres", indica Patricia Artero, qui destaca que "al marge d'aquests productes, posarem a la disposició dels més menuts tallers perquè toquen, oloren i proven aquesta fruita, mentre els adults coneixen quina és la cistella de la compra més saludable amb productes de la nostra terra i aprenen a aprofitar la taronja".

  D'altra banda, hi haurà un concurs infantil d'esprémer, un microcircuit gastronòmic de la taronja en els locals El Casino, Bonica, Gades i Taverda i un concurs de melmelada, al que se sumarà el showcooking d'Óscar Recatalá, que explica que "més enllà dels sucs i de les postres amb taronja hi ha una infinitat de possibilitats en la nostra cuina i és una qüestió que mostrarem en dues propostes senzilles: una en fred i una altra calent". Tonyina i vedella seran els ingredients als quals acompanyarà la taronja, "demostrant que hi ha moltes opcions per a enriquir els nostres plats i aprofitar totes les vitamines i antioxidants d'una manera senzilla", apunta el cuiner.

  Sancho ha convidat tots els veïns a participar i destaca la participació dels locals hostaleros implicats, així com de la Fundació Caixa Rural, Real Export, Educachef, Nutribalanç, Sheila Llop Nutrició, Tica Godoy, El Miso, Nelet, Tarongino, Magistratus, Dulce Repostería i l'escola taller T'Avalem María de Luna. Tots els tallers i activitats són gratuïts i no és necessària inscripció prèvia, excepte en el cas dels dirigits a xiquets el dissabte al matí, per als quals caldrà enviar prèviament un correu electrònic a jornadesdelataronja@gmail.com.

   

  ocultar
  Vila-real celebra les Jornades Gastronòmiques de la Taronja
  Pujar