26 de setembre de 2020 26/9/20

Vila-real acosta la figura de sant Pasqual als més joves amb el repartiment de 2.000 auques del patró l'any del centenari

Vila-real acosta la figura de sant Pasqual als més joves amb el repartiment de 2.000 auques del patró l'any del centenari - (foto 1)
  • La Regidoria de Turisme distribuirà els pòsters a partir del dilluns 29 entre els alumnes d'infantil i primària de tots els centres educatius de la ciutat perquè treballen en l'aula l'arrelament del sant amb Vila-real al llarg de la seua història

L'Ajuntament de Vila-real continua impulsant activitats per a donar a conèixer la figura de sant Pasqual entre tots els públics en l'any del centenari del patronatge sobre la ciutat. A les activitats realitzades durant la setmana de festes, amb diferents manifestacions com els cobertors i taulells commemoratius amb la imatge del patró i les exposicions, entre d'altres, la Regidoria de Turisme engega ara una nova campanya dirigida als més menuts, amb l'elaboració d'un auca que serà repartida, a partir del pròxim dilluns 29, entre tots els col·legis de Vila-real.

El regidor de l'àrea, Emilio M. Obiol, ha destacat que "no ens oblidem d'un important segment, com és el de l'escola, on des de la pedagogia i la didàctica els xiquets poden aprendre més sobre el patró de la ciutat".

Un total de 2.000 unitats, realitzades per una empresa local, arribaran a partir del dilluns als centres educatius perquè els alumnes d'infantil i primària "puguen treballar en l'aula juntament amb els mestres la història del sant d'una manera transversal i lligada a la cultura, festa i tradicions de la nostra ciutat". L'auca compta amb nou peces en les quals es relata i il·lustra amb divertides imatges el naixement i infància del patró, el seu recorregut fins arribar a Vila-real i la seua evolució com a persona, mestre, teòleg i poeta.

Obiol remarca que "l'auca és una peça ideal per a treballar-la en els pròxims dies, ja que acabem de celebrar els festejos en honor a sant Pasqual i els actes commemoratius pel centenari i les classes es realitzen ja en horari de matí, per la qual cosa pot ser una activitat complementària interessant per als xiquets", conclou.

Pujar