3 de juny de 2020 3/6/20

El Tribunal de Comptes acredita “l’absoluta correcció” de les factures a justificar i arxiva la denúncia del PP contra l'alcalde

    El Tribunal de Comptes ha arxivat la denúncia presentada pel Partit Popular de Vila-real contra l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, pels pagaments a justificar del consistori en entendre que “tot és absolutament correcte i mai ha existit la més mínima irregularitat”. El mateix Benlloch ha donat compte de la resolució del tribunal i ha mostrat la seua satisfacció per l'arxiu. “Hem passat un autèntic calvari amb aquest tema, pel qual hem sigut fins i tot objecte de burla en l'àmbit nacional per l'operació d'assetjament iniciada pel PP local amb les seues denúncies i acusacions que, una vegada més, s'han demostrat com el que són: una mentida per a intentar confondre a la població amb la idea que tots som iguals. I no ho som”, argumenta.

    El Tribunal de Comptes ha celebrat aquest mateix matí una vista de tràmit per a dirimir la situació, després d'estudiar la denúncia i la documentació aportada dels pagaments, avalats pels tècnics d'Intervenció i Secretaria. En les conclusions, l'organisme determina que no s'aprecia “cap circumstància que poguera ser constitutiva de malversació o de dèficit comptable” en els termes que determina la legislació, per la qual cosa “dóna per acabada” l'actuació. Davant aquesta resolució, l'alcalde ha volgut agrair l'interventor i viceinterventora municipals, el secretari, oficial major, el Gabinet d'Alcaldia i de “tots els que han treballat per a defensar a la ciutat d'unes acusacions que posaven en dubte el treball de molta gent”.

    Després de conéixer la decisió del tribunal, Benlloch prendrà en consideració la possibilitat de presentar les accions civils anunciades en el seu moment per vulneració del dret a l'honor per part del portaveu popular. “Ho vaig a meditar, però el que sí crec és que el que li ha costat a l'erari públic defensar a la ciutat d'aquest nou atac haurien de pagar-ho aquells que han causat aquesta situació”, agrega l'alcalde. “El que hauria de fer Héctor Folgado és dimitir i anar-se’n, perquè aquest Partit Popular a la ciutat de Vila-real ja no li serveix per res. I això és una llàstima”, conclou Benlloch.

    Pujar