29 de març de 2020 29/3/20

Sorlí: "És urgent portar a Madrid la construcció d'una nova comissaria i l'accessibilitat de l'estació de tren de Vila-real"

Sorlí: "És urgent portar a Madrid la construcció d'una nova comissaria i l'accessibilitat de l'estació de tren de Vila-real" - (foto 1)
  • La candidata de Més Compromís al Congrés per Castelló afirma que "la gent ha deixat clar que vol un govern progressista i no majories absolutes"

La candidata de Més Compromís al Congrés per Castelló, Marta Sorlí, ha posat de relleu la necessitat de portar les reivindicacions històriques de les Comarques del Nord a Madrid, especialment les de Vila-real.

"Una de les reivindicacions de Compromís i que hem continuat posant sobre la taula en el Congrés és el finançament just, ja que afecta al dia a dia dels ciutadans", explica. "Un millor finançament es traduiria en serveis socials més dignes, en més escoles i professorat i en més professionals metges, entre altres qüestions, la qual cosa afecta a Vila-real i a la resta de pobles de Castelló", manifesta. No obstant això, la candidata ressalta que "a Vila-real hi ha dues coses importantíssimes que cal portar a Madrid amb urgència, com és la construcció d'una nova comissaria de Policia Nacional i l'accessibilitat de l'estació de tren".

En aquest sentit, manifesta que "tot i que hem portat aquest tema al Congrés i s'han arribat a aprovar projectes de diferents municipis, mai s'han executat, independentment que hi haguera govern socialista o popular". "És un tema flagrant, perquè afecta a persones amb mobilitat reduïda, que no poden desplaçar-se amb normalitat", afig.

D'altra banda, Sorlí ha recordat que un dels escons que es juga a Castelló el pròxim 10 de novembre està entre Més Compromís i l'extrema dreta, per la qual cosa fa una crida a les prop de 45.000 persones que el passat 28 d'abril van votar a Compromís a la província per a garantir un govern progressista en la Generalitat Valenciana. "Hem sigut el nexe d'unió entre diferents forces progressistes, també a l'Estat i som garantia de diàleg i acord per a aconseguir un govern que realment faça política útil per a les persones", assevera.

"Si han confiat en nosaltres per a frenar a l'extrema dreta a nivell valencià, també ho podem fer a Madrid", indica, al mateix temps que destaca que a Madrid volem dialogar, acordar i fer política útil". A més, valora la incapacitat del PSOE i Unides Podem per a arribar a un acord de govern, qualificant "d'absoluta irresponsabilitat" el fet que hagen abocat a tots els ciutadans a passar per uns nous comicis.

"En menys de quatre anys passarem per les urnes quatre vegades. Una absoluta irresponsabilitat, ja que la gent ha deixat clar que vol un govern progressista i no majories absolutes", assenyala la candidata. "Els diputats que isquem triats el proper diumenge hem de ser responsables amb aqueix vot i respectar la decisió dels ciutadans de tindre un parlament plural per a no repetir aquesta situació, derivada dels vetos i egos dels uns i els altres que només defensen interessos partidistes", manifesta.

Finalment, Sorlí reivindica el paper de Compromís en el Congrés. "Hem treballat dur en iniciatives que no veuran la llum si creix l'extrema dreta", afirma, i es mostra orgullosa d'haver participat en el Pacte d'Estat contra la violència masclista, la defensa d'una Llei per la mort digna, el reconeixement de la prostitució com a violència masclista i la defensa dels pobles de Castelló. "Hem plantat cara als polítics que quan es presentaven els Pressupostos Generals de l'Estat s'oblidaven del que necessiten els nostres municipis, com la millora de l'N-340, la gratuïtat de l'AP-7 o la millora de les connexions", apunta, "al principi vaig descobrir que a Madrid no sabien escriure els noms de moltes localitats per les quals passa l'N-340 com Vila-real, Vinaròs o Alcalà de Xivert i va ser molt gratificant posar el nostre territori en el centre de la política estatal i que els nostres ciutadans tingueren un raconet al parlament estatal". "Esperem que el 10-N puguem tindre una diputada de Castelló a Madrid i entre tots som capaços d'aconseguir-ho", conclou.

Pujar