elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
25-N

Silvia Gómez: “La violència de gènere és un atac a la igualtat de totes les persones”

Silvia Gómez: “La violència de gènere és un atac a la igualtat de totes les persones”
  • Elperiodic.com ha entrevistat la regidora d'Igualtat de Vila-real que defineix la violència de gènere com “un atac a la igualtat de totes les persones”

Vila-real ha previst diversos actes per a commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones, una programació que busca conscienciar i sensibilitzar a la població sobre aquesta xacra social.

Elperiodic.com ha parlat amb Silvia Gómez, regidora d'Igualtat, sobre els recursos que disposa l'Ajuntament de Vila-real per a frenar aquest “atac a la igualtat de totes les persones” segons defineix l'edil vila-realense.

Quines són les principals urgències de Vila-real quant a violència de gènere?

És la urgència de tota Espanya. Hem d'educar sobretot als joves per a conscienciar-los que ningú pot agredir a ningú per ser home o creure's superior a elles.

Estem d'acord que hem de mentalitzar als joves que quan una dona no vol tindre relacions sexuals, no les vol tindre.

Hem d'educar i treballar molt en la prevenció, perquè protegir les dones quan han sigut agredides, s'ha de fer, però hem d'aconseguir que hi haja cada vegada menys. I això es pot fer gràcies a la prevenció i l'educació.

De quins recursos disposa l'Ajuntament de Vila-real per a les dones que són víctimes de la violència de gènere i els seus fills?

A Vila-real tenim la Casa de la Dona. Si una dona veu que és víctima o que està passant alguna cosa a la seua casa que no és normal, tenim tècniques que la poden aconsellar i derivar al Centre de la Dona 24 hores, amb actuació integral tant a la dona com a la seua família. I se'ls ajuda en un moment donat al fet que facen una denúncia.

I quan hi ha sentència amb una ordre d'allunyament de l'agressor, ací tenim la cobertura de dos agents de la Policia Local de Vila-real per a protegir 50 dones, més altres 50 que protegeix la Policia Nacional, per la qual cosa a Vila-real tenim quasi a cent dones protegides.

A més, des de la regidoria fem xarrades, també en els centres educatius amb activitats més lúdiques per a la prevenció.

A més del 25-N, realitzeu activitats tot l'any en matèria de prevenció i conscienciació?

El tema de la violència de gènere el tractem tot l'any, fem prevenció, amb xarrades en instituts. La promotora d'igualtat que contracta l'Ajuntament de Vila-real fa xarrades però també ioga, taller d'escriptura i lectura feminista, taller de sexualitat femenina, xarrades en els centres educatius per a formar als professors sobre mecanismes i protocols sobre com actuar en materna de violència de genere.

Disposa l'Ajuntament de Vila-real de recursos d'ocupació per a dones víctimes de la violència masclista?

Tenim un projecte per a treballar amb aquestes dones per a empoderar-les i saber buscar treball. També treballem amb associacions a través de cursos i tallers per a empoderar a les dones i que puguen tindre eixida laboral

Sobre la polèmica de la llei del ‘solo si és sí’. Quin creus que és el camí per a millorar una llei que sembla que ha nascut ferida?

Crec que ens hauríem de centrar, mes allà dels canvis de condemnes, a demanar a les administracions estatal i autonòmica més aportació econòmica per a fer prevenció i fins i tot introduir conceptes en l'educació en aquesta línia i contrarrestrar els missatges tan antidemocràtics de l'extrema dreta.

Pujar