elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Serveis Públics actua en la plaça de Colom per a millorar l'accessibilitat a l'entorn del BIC de l'església Arxiprestal

Serveis Públics actua en la plaça de Colom per a millorar l'accessibilitat a l'entorn del BIC de l'església Arxiprestal

    El departament de Serveis Públics ha executat una obra de millora de l'accessibilitat en la plaça de Colom, a l'entorn de l'església Arxiprestal, declarada Bé d'Interés Cultural (BIC) i un dels monuments més visitats de la ciutat. Els treballs han dotat d'un accés més segur a la porta nord del temple, que dóna en la plaça de Colom, a més de renovar la imatge d'aquest espai cèntric de la ciutat.

    El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, ha detallat que l'obra està inclosa en el contracte que manté l'Ajuntament per a executar periòdicament treballs de millora de l'accessibilitat en carrers i places de la ciutat. Aquest contracte està adjudicat a més a una empresa local, Urvisa. “Gràcies a aquesta adjudicació podem anar realitzant diferents obres al llarg de l'any amb l'objectiu de fer de Vila-real una ciutat més amable amb el vianant i sense barreres arquitectòniques”, explica l'edil de Serveis Públics. En el cas de l'accés a l'església Arxiprestal, Madrigal considera que la reforma realitzada en la via pública “no sols fa més fàcil el dia a dia de les persones que visiten el temple sinó que també posa en valor un monument de referència per a la ciutat”.

    També en l'àmbit de l'accessibilitat, la regidoria treballa en un altre projecte per a ampliar la vorera en l'accés principal al Centre Especialitzat d'Atenció a Majors (CEAM) amb la finalitat de garantir la seguretat dels usuaris.

    D'altra banda, amb càrrec al cànon de l'empresa concessionària de l'aigua potable, en breu arrancaran els treballs de renovació de la xarxa en el tram del carrer Sant Joaquim entre la plaça del Llaurador i el carrer Joan Baptista Llorens, una actuació que s'aprofitarà per a ampliar una de les voreres d'aquest vial.

    Pujar